ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εμβόλιο: Ποια είναι τα οικονομικά κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς για περισσότερα ραντεβού και εμβολιασμούς

Ποια είναι τα ποσά που δίνει το υπ. Υγείας σε ιατρούς και φαρμακοποιούς

Γη και ύδωρ δίνει το υπ. Υγείας σε ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς ώστε να συμμετάσχουν στην Επιχείρηση Ελευθερία και έτσι να πραγματοποιούνται περισσότεροι εμβολιασμοί. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Κορονοϊός – εμβόλιο: Έρχονται κίνητρα σε φαρμακοποιούς και γιατρούς για την αύξηση των εμβολιασμών

Σε αυτό το πλαίσιο ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκων εμβολιασμών θα λαμβάνει 50 ευρώ.

Όπως υπογράμμισε, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στην τηλεόραση του OPEN  αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού.

Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας».

Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους».

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα ποσά

Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10 ευρώ το ραντεβού

Από 3 ευρώ ανεβαίνει στα 20 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους

Από 20 ευρώ ανεβαίνει στα 50 ευρώ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων συμπολιτών μας στα σπίτια τους

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button