Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εμβόλιο: Πως μπορεί να πειστούν όσοι είναι διστακτικοί

Πως μπορεί να πειστούν όσοι είναι διστακτικοί στο εμβόλιο

Ενημερωτική καμπάνια που προβάλλει τις φωνές της τοπικής ιατρικής κοινότητας σχετικά με τους τους κινδύνους από την COVID-19 θα μπορούσε να είναι πιο αποδοτική από επιδοτήσεις και επιβραβεύσεις για εμβολιασμένους. Ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορούσε να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη σύμφωνα με δημοσίευμα της Harvard Gazette.

Εμπειρίες ιατρών όπως της Παθολόγου Brytney Cobia, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, η οποία περιέγραψε τη δυσκολία κατά την ενημέρωση των ασθενών με COVID που πρόκειται να διασωληνωθούν, καθώς οι περισσότεροι μετάνιωναν που δεν είχαν ήδη εμβολιασθεί, θα μπορούσαν να ανατρέψουν την αρνητική άποψη κάποιων πολιτών.

Ακόμη και τα βιώματα από τις αντιδράσεις και την μεταστροφή των απόψεων συγγενών θανότων θα μπορούσαν να συμβάλλουν ώστε να πεισθούν αντεμβολιαστές.

Σύμφωνα με τον Robert Blendon, καθηγητή Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής της Υγείας, στη «T. H. Chan» Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, «οι πιο ισχυροί αγγελιοφόροι είναι οι κλινικοί γιατροί που φροντίζουν καθημερινά άρρωστους ανθρώπους, οι οποίοι μας μαρτυρούν ειλικρινά ότι αν είχαν κάνει εμβόλιο, δεν βρίσκονταν διασωληνωμένοι». Στόχος των μηνυμάτων πρέπει να είναι η αντίσταση στα εμβόλια.

Την αναγκαιότητα να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι και την ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα εξέφρασε και ο διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ Dr Anthony Fauci. Προς το παρόν μόνο το 58% των Αμερικανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Την ίδια στιγμή γίνεται κάλεσμα για εμβολιασμό καθώς, ενώ οι αποφάσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ειδικές κατηγορίες, έχουν αυξηθεί.

Κατά τις δημοσκοπήσεις, οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί δυσπιστούν για το σύστημα της Δημόσιας Υγείας και δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν για την ασθένεια. Στην κατεύθυνση της πειθούς δεν συμβάλουν δηλώσεις από εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας ή ένας καταιγισμός γενικών στατιστικών και πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των περιπτώσεων ή των θανάτων. Αντίθετα, μια καμπάνια ενημέρωσης, με μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών σε τοπικό επίπεδο θα έκαμπτε την άρνηση του εμβολιασμού.

Ο γιατρός της «διπλανής πόρτας», που χαίρει της εμπιστοσύνης της τοπική κοινότητας μπορεί να πείσει ότι «δεν είναι θέμα Πολιτικών και Δομών Υγείας, δεν είναι θέμα Κυβερνητικό ή πολιτικό». Οι γιατροί μπορούν να εξηγήσουν ότι η υγεία σου «στα χέρια σου». Το ΕΚΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία με αρμόδιους τοπικούς φορείς.

ΠΗΓΗ: ΕΚΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button