ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΔΥ: Νέο 7μελές ΔΣ από σήμερα με Πρόεδρο τον καθηγητή Χατζηχριστοδούλου – Όλα τα ονόματα των μελών

Νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ αναλαμβάνει επίσημα ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

Είναι επίσημο! Ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου ανέλαβε νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ όπως αποκάλυψε νωρίτερα το www.HealthReport.gr, ενώ δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ και όλα τα μέλη του νέου ΔΣ.

Διαβάστε ΕΔΩ: ΕΟΔΥ: Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου – Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής του Οργανισμού

Χθες ο Θεοκλής Ζαούτης υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία ήταν αναμενόμενη και στην θέση του τοποθετήθηκε ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης – Όλο το παρασκήνιο

Επισήμως πια εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον διορισμό του στον Οργανισμό αλλά και για τα νέα μέλη του ΔΣ.

Ειδικότερα με βάση το ΦΕΚ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ– ΝΠΙΔ), περιλαμβάνει τα εξής μέλη:

1. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ του Σπύρου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας – Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως προσωρινός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

2. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Ευσταθίου, Kαθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Ιατρική
Σχολή ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ- ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» Διευθύνων Σύμβουλος στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ- ΝΠΙΔ), με αναπληρώτριά του τη ΣΚΟΥΡΑ ΛΕΜΟΝΙΑ του Γεωργίου, Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας- Μικροβιολογίας στο ΑΠΘ.

3. ΠΗΡΟΥΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Αντωνίου, Διευθύντρια ΕΣΥ Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον ΒΑΣΙΛΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΩΝΙΟ του Παναγιώτη, Λοιμωξιολόγο, Παθολογική Κλινική «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER».

4. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτη, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων, Βιβλιοθηκών και Αρχείων- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον ΜΙΧΑΗΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟ του Νικολάου, Ερευνητή Α’ Εντομολόγο Μπενάκειο Φυτοπαραγωγικό Ινστιτούτο.

5. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου, Καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής- ΕΚΠΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Γεωργίου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Λοιμωξιολογίας, Ιατρική Σχολή- ΕΚΠΑ.

6. ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Χαράλαμπου, Επίκουρη Καθηγήτρια Μεθοδολογίας Έρευνας- Τεκμηριωμένης Νοσηλευτικής Πρακτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής – Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Εμμανουήλ, Παθολόγο- Λοιμωξιολόγο, Πτέραρχο ε.α.

7. ΚΟΚΟΛΕΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Δημητρίου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΔΥ, ως τακτικό μέλος -εκπρόσωπος των εργαζομένων, με αναπληρωτή της τον ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ του Κωνσταντίνου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.

Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου, χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκτελεί το τακτικό μέλος ΚΟΥΡΛΑΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου διέπεται από καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής, εξαιρουμένων των περιπτώσεων:

– Του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, η θητεία των οποίων συναρτάται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

– των εκπροσώπων των εργαζομένων, η θητεία των οποίων λήγει την 10-11-2025, δεδομένων των ως άνω (Γ3) αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων και της προβλεπόμενης τριετούς θητείας του εν λόγω Συμβουλίου, βάσει καταστατικού.

Στο μεταξύ συγκροτήθηκε και η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΟΔΥ, μέλη της οποίας ορίστηκαν οι κ.κ:

Παγώνα Λάγιου, Παθολόγος, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ με αναπληρώτρια της την Ελένη Μαγειρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, με αναπληρώτρια της τη Βασιλική Μπενέτου, Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.

Γκίκας Μαγιορκίνης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Χατζηδημητρίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Βιοπαθολογίας-Μικροβιολογίας/Ιολογίας.

Ευαγγελία Νένα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημόσιας Υγιεινής- Κοινωνικής ιατρικής – Ιατρικής Εργασίας, Τμήμα Ιατρικής Δ.Π.Θ., με αναπληρωτή της τον Εμμανουήλ Συμβουλάκη, Επίκουρο Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Κωνσταντίνος Τσιούτης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αναπληρωτή του τον Σπήλιο Μανωλακόπουλο, Καθηγητή Παθολογίας- Γαστρεντερολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, τον τίτλο ειδικότητας Παιδιατρικής το 1993 και από το 1996 έως το 1997 μετεκπαιδεύτηκε στην Παρεμβατική Επιδημιολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Παρεμβατική Επιδημιολογία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EPIET, στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου αναλαμβάνει επίσημα νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου αναλαμβάνει επίσημα νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Το 2003 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, το 2008 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2013 εξελέγη Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου υπηρετεί έως σήμερα.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου οργάνωσε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν το μοναδικό μέλος και στο οποίο από το 2013 υπάρχει Τμήμα Μοριακής Επιδημιολογίας και σήμερα είναι συνεργαζόμενο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για θέματα του Διεθνή Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

Από το 2006 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου και από τον Νοέμβριο του 2008 Επιστημονικός Υπεύθυνος του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή».

Κατά τη διετία 2011-2013 διετέλεσε Εκλεγμένος Διευθυντής του Κλινικοεργαστηριακού Τομέα και κατά τα έτη 2017-2020 Εκλεγμένος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το ερευνητικό έργο του είναι πολυποίκιλο και πρωτίστως σχετίζεται με την Υγιεινή και την Επιδημιολογία, καθώς επίσης και με την πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων και στην επιδημιολογική διερεύνηση και επιτήρηση.

Μαζί με συναδέλφους του και μεταπτυχιακούς φοιτητές του, έχει εκπονήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 300 συναφείς ερευνητικές εργασίες και ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Το έργο του έχει τύχει αναγνώρισης παγκοσμίως, ενώ μέχρι σήμερα έχει λάβει περισσότερες από 7.700 διεθνείς αναφορές.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα, σχετικά με την υγιεινή και την επιδημιολογία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button