ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΔΥ: Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου – Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής του Οργανισμού

Στο τιμόνι του ΕΟΔΥ ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μετά την παραίτηση Ζαούτη

Νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, μετά την αναμενόμενη παραίτηση του Θεοκλή Ζαούτη, αναλαμβάνει ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε:  Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης – Όλο το παρασκήνιο 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ΦΕΚ αντικατάστασης του από τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου είναι ήδη έτοιμο και αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Πάντως το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ καθηγητή Χρήστου Χατζηχριστοδούλου είχε ακουστεί έντονα πώς θα αναλάμβανε τα ηνία του Οργανισμού. Ειδικά μετά το τελευταίο διάστημα με τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία όπου ο κ. Ζαούτης απουσίαζε θορυβωδώς.

Να υπενθυμιστεί εδώ πάντως ο κ. Χατζηχριστοδούλου έγινε γνωστός λόγω της πανδημίας καθώς συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές για την αντιμετώπιση του covid. Παρότι δεν ήταν από τους προβεβλημένους με συνεχείς παρουσίες στους τηλεοπτικούς δέκτες, ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε ακουστεί και πάλι για την ίδια θέση.

Πριν διοριστεί ο Θεοκλής Ζαούτης στον ΕΟΔΥ, το όνομα του καθηγητού Χρήστου Χατζηχριστοδούλου είχε πέσει στο τραπέζι, αλλά τότε δεν είχε ευδοκιμήσει.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, τον τίτλο ειδικότητας Παιδιατρικής το 1993 και από το 1996 έως το 1997 μετεκπαιδεύτηκε στην Παρεμβατική Επιδημιολογία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για την Παρεμβατική Επιδημιολογία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EPIET, στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 2003 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, το 2008 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2013 εξελέγη Καθηγητής στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου υπηρετεί έως σήμερα.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου οργάνωσε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν το μοναδικό μέλος και στο οποίο από το 2013 υπάρχει Τμήμα Μοριακής Επιδημιολογίας και σήμερα είναι συνεργαζόμενο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για θέματα του Διεθνή Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

Από το 2006 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου και από τον Νοέμβριο του 2008 Επιστημονικός Υπεύθυνος του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή».

Κατά τη διετία 2011-2013 διετέλεσε Εκλεγμένος Διευθυντής του Κλινικοεργαστηριακού Τομέα και κατά τα έτη 2017-2020 Εκλεγμένος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το ερευνητικό έργο του είναι πολυποίκιλο και πρωτίστως σχετίζεται με την Υγιεινή και την Επιδημιολογία, καθώς επίσης και με την πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων και στην επιδημιολογική διερεύνηση και επιτήρηση.

Μαζί με συναδέλφους του και μεταπτυχιακούς φοιτητές του, έχει εκπονήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 300 συναφείς ερευνητικές εργασίες και ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Το έργο του έχει τύχει αναγνώρισης παγκοσμίως, ενώ μέχρι σήμερα έχει λάβει περισσότερες από 7.700 διεθνείς αναφορές.

Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα, σχετικά με την υγιεινή και την επιδημιολογία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button