ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΔΥ: Ξέχασαν απλήρωτους 900 συμβασιούχους στις μονάδες που κάνουν rapid test και εμβολιασμούς – Γιατί δεν πήραν το μισθό τους

Χωρίς μισθό για τον μήνα Οκτώβριο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν rapid test και εμβολιασμούς

Απλήρωτοι είναι οι περίπου 900 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στις Κινητικές Ομάδες του ΕΟΔΥ, καθώς οι αρμόδιοι…ξέχασαν να υπογράψουν τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με συνέπεια να μην εκταμιευθούν τα χρήματα.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με σύμβαση, ανήκουν στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) και πραγματοποιούν εκτός των άλλων δειγματοληψίες, εμβολιασμούς σε γηροκομεία και μονάδες ψυχικής υγείας, ενώ παρέχουν και φροντίδα κατ’ οίκον σε κρούσματα του κορονοϊού εάν χρειασθεί.

Όπως επισήμως ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη οι εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, δεν πρόκειται να πληρωθούν για τον μήνα Οκτώβριο στις 27 Νοεμβρίου, καθώς θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση βάση της οποίας θα γίνει και η εκταμίευση των κονδυλίων.

Οι καθυστερημένοι …μισθοί του ΕΟΔΥ

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι οι περίπου 900 εργαζόμενοι που καλύπτουν βασικές ανάγκες της πανδημίας, εισπράττουν το μισθό τους ούτως ή άλλως με καθυστέρηση ενός μηνός, αφού στις 27 Νοεμβρίου επρόκειτο να πληρωθούν για την εργασία τους τον μήνα Οκτώβριο.

Βέβαια μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κόλπους των εργαζομένων και τον κίνδυνο να σταματήσουν ακόμη και τα rapid test ή οι εμβολιασμοί, υπεγράφη σε χρόνο ρεκόρ η απαραίτητη ΚΥΑ, επισημαίνουν πηγές του HealthReport.gr.

Ωστόσο θα απαιτηθούν κάποιες ημέρες για να καταβληθούν οι μισθοί, κάτι που αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου λόγω και της γραφειοκρατικής διαδικασίας.

Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) είχαν δημιουργηθεί στα μέσα του 2020 με κονδύλια και της Ευρώπης, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ είναι οκτάμηνες αλλά με τη δυνατότητα επέκτασης και το 2022.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button