Ειδήσεις Υγείας

ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστο καλλυντικό προϊόν από την αγορά

Δείτε ο ΕΟΦ ποιο πασίγνωστο καλλυντικό προϊόν ανακαλεί από την αγορά

Ο Εθνικός Οργανισμός Φάρμακων (ΕΟΦ) με σημερινή του απόφαση γνωστοποίησε την ανάκληση καλλυντικό προϊόντος από την αγορά. Πρόκειται για το καλλυντικό προϊόν «Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion» της εταιρείας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναλυτικά:

«Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος «Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion», καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή τους βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%.

Με την σχετική αλληλογραφία η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button