ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

ΕΟΦ: Δημιουργείται νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία για τα αποθέματα σε φάρμακα

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε σήμερα τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Δήλωσης Αποθεμάτων Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης».

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε σήμερα πώς δημιουργεί μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία «Δήλωσης Αποθεμάτων Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης».

Σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός γνωστοποίησε πώς στο πλαίσιο της παρακολούθησης της αγοράς των φαρμάκων με σκοπό την εξασφάλιση της επάρκειάς τους και σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου καθιερώνει νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Δήλωσης Αποθεμάτων Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης»

Η νέα υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΦ στο link https://www.eof.gr/web/guest/services.

Σε πρώτη φάση ο ΕΟΦ καλεί όλους τους κατόχους Άδειας Χονδρικής πώλησης φαρμάκων να προετοιμαστούν δημιουργώντας λογαριασμό για την εν λόγω υπηρεσία άμεσα και σε κάθε περίπτωση εντός εύλογου χρόνου 7 εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Εξάλλου οι ελλείψεις φαρμάκων αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα στην Ελλάδα παρά τα μέτρα που λαμβάνονται κατά καιρούς.

Οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη για τα φάρμακα από Σεπτέμβριο

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με νέες οδηγίες για τους Διοικητές Νοσοκομείων
ΦΩΤΟ: HealthReport.gr

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήδη από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η εντατική παρακολούθηση όλης της αλυσίδας διακίνησης των φαρμάκων, ώστε να αντιμετωπισθεί το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων.

Εξάλλου σχετίζεται με τη καθημερινότητα των πολιτών και η κυβέρνηση δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα με τα άδεια ράφια των φαρμακείων και τους γονείς να τρέχουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρούνε ακόμη και μία απλή αντιβίωση με τα πρώτα κρύα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button