ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κικίλια – Τι συζητά με τη Διοίκηση

Τετ α τετ συνάντηση Κικίλια με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον μεγαλύτερο Οργανισμός Υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ πραγματοποιεί από το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας συναντάται με τη Διοίκηση του Οργανισμού και ειδικότερα τη Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη, έχοντας μαζί του και τον Πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου, αλλά χωρίς τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Η ατζέντα

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ατζέντα των θεμάτων έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, προκειμένου να μη διαρρεύσουν σχετικές πληροφορίες.

Ωστόσο όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr, δύο είναι τα βασικά θέματα: Τα όρια του claw back για τους ιδιώτες παρόχους για το 2021 τα οποία δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Αλλαγές έρχονται στον ΕΟΠΥΥ

Κάτι που αναμένει η ιδιωτική αγορά υγείας με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς από τα όρια θα καθοριστούν και τα χρήματα που θα πρέπει να επιστρέψουν στον ΕΟΠΥΥ με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης.

Ταυτόχρονα έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι συζητείται εντός των κλειστών θυρών και το θέμα της επίταξης των ιδιωτών γιατρών καθώς αναμένεται να αναζητηθούν και άλλοι γιατροί από τη δεξαμενή των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε στις 23 Απριλίου λήγει η επίταξη του ενός μηνός που είχε γίνει στους πρώτους 206 ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να συμβάλλουν στο ΕΣΥ λόγω κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button