Ειδήσεις Υγείας

ΕΟΠΥΥ: Από πού θα παίρνουν τα φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο οι πλημμυροπαθείς του Βόλου

Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους πλημμυροπαθείς του Βόλου για την προμήθεια φαρμάκων που χρειάζονται ψυγείο

Οδηγίες έδωσε ο ΕΟΠΥΥ για τους πλημμυροπαθείς του Βόλου που πρέπει να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται ψυγείο. Αναλυτικά ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου) παραχωρεί στον ΕΟΠΥΥ χώρο φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους που είναι ψυχρής αλυσίδας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που λαμβάνουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Για τον ανωτέρω σκοπό υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας με το οποίο παραχωρήθηκε ασφαλής χώρος φύλαξης και διανομής στους ασφαλισμένους των εν λόγω φαρμάκων.

Εντός 24 ωρών υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μεταφέρθηκαν ψυγεία και φάρμακα ψυχρής αλυσίδας από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη καθώς και ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός.Η Φωτοευαισθησία μπορεί να οφείλεται σε λήψη ορισμένων φαρμάκων

Οι ασφαλισμένοι από σήμερα 13/9/2023 μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας) από το διατιθέμενο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας (1η Βιομηχανική Περιοχή Βόλου), από τις 8:00πμ – 4:00μμ (τηλ. επικοινωνίας Συνεταιρισμού 6944741834, 6974930351). Εναλλακτικά όσοι δεν μπορούν να προσέλθουν στο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, μπορούν να παραγγέλνουν τα φάρμακα τους το πρωί στο Φαρμακείο του Βόλου (Θρακών 20 Βόλος, τηλ.24210- 20625) και να τα παραλαμβάνουν μετά τις 2:00μμ, της ίδιας μέρας στο φαρμακείο.

Επιπρόσθετα σε περίπτωση που οι ασθενείς έχουν δυσκολία να προσέλθουν είτε στο χώρο του Συνεταιρισμού είτε στο φαρμακείο του Βόλου προκειμένου να παραλάβουν τα φάρμακά υψηλού κόστους ψυγείου (ψυχρής αλυσίδας), 4 ιδιωτικά φαρμακεία του Βόλου θα αναλάβουν τις επόμενες ημέρες τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους. Η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αυτής θα ανακοινωθεί άμεσα.

Τα φάρμακα εκτός ψυγείου θα εκτελούνται και θα παραδίδονται από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Βόλου άμεσα στους ασφαλισμένους καθώς εγκαταστάθηκε προσωρινά γεννήτρια για να είναι εφικτή η ηλεκτροδότηση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Για την παραλαβή φαρμάκων από τρίτο πρόσωπο θα συμπληρώνεται υπεύθυνη δήλωση.

Τα ανωτέρω γίνονται κατά παρέκκλιση κάθε κείμενης διάταξης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους λόγω των εκτάκτων συνθηκών και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Τα υπόλοιπα φαρμακεία – σημεία αποστολών του ΕΟΠΥΥ στις πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας λειτουργούν απρόσκοπτα και οι ασθενείς εξυπηρετούνται κατά τη συνήθη διαδικασία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button