ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

ΕΟΠΥΥ: Έγινε η πρώτη αποστολή δωρεάν φαρμάκων κατ´οίκον στα Άνω Λιόσια – Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΦΩΤΟ)

Ο ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε την πρώτη διανομή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι το Σάββατο

Η πρώτη αποστολή δωρεάν φαρμάκων κατ´οίκον έγινε το Σάββατο σε μια 85χρονη ασφαλισμένη του ΕΟΠΥΥ στα Άνω Λιόσια που νόσησε με Covid-19.

Αν και η νέα υπηρεσία ξεκινάει επίσημα αύριο 16 Ιουνίου για τους 139.000 ασφαλισμένους του Οργανισμού με χρόνιες παθήσεις, μια επείγουσα κατάσταση που προέκυψε στάθηκε η αφορμή να γίνει η πρώτη αποστολή κατ ‘οίκον στην Αθήνα.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μία ηλικιωμένη κυρία έλαβε το φάρμακό της χωρίς ταλαιπωρία, κόστος και αναμονή καθώς κόλλησε Covid και το Σάββατο δεν υπήρχε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ανοικτό για να το λάβει. Ζει μόνη της και δεν είχε κάποιον για να το παραλάβει. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός και παρέλαβε το φάρμακό της στο σπίτι της.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του υπουργού Υγείας

Μία κυρία 85 ετών μας τηλεφώνησε χθες διότι κόλλησε Covid και ο γιατρός της, της είπε να πάρει αμέσως το Paxlovid. Όμως Σάββατο δεν υπήρχε Φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ ανοικτό για να το λάβει και έπρεπε να πάει σε Νοσοκομείο η ίδια για να το παραλάβει.

Ήταν μόνη της και ζήτησε την βοήθεια μας. Έδωσα εντολή και εν είδει τεστ θέσαμε σε πρώτη κίνηση την υπηρεσία της κατά οίκον διανομής. Έτσι η πρώτη δωρεάν διανομή φαρμάκων κατ´οίκον από τον ΕΟΠΥΥ έγινε στα Άνω Λιόσια! Έτσι μία ηλικιωμένη κυρία έλαβε το φάρμακό της χωρίς ταλαιπωρία, κόστος και αναμονή.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΕΟΠΥΥ

Μια μεγάλη μεταρρύθμιση για το σύστημα υγείας μας είναι πλέον πραγματικότητα.
Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη για να κάνουμε τη ζωή του καλύτερη!
Όποιος το επιθυμεί μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του για δωρεάν κατ´ οίκον διανομή φαρμάκων μέσω:

18181 ή 2108110500

Σχετικά Άρθρα

Back to top button