ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΟΠΥΥ: Κατατέθηκε η τροπολογία για τις σαρωτικές αλλαγές – Πως θα διορίζεται ο Διοικητής και το ΔΣ

Αργά το βράδυ της Παρασκευής κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Τα πάνω κάτω φέρνει με νομοσχέδιο το υπουργείο Υγείας στον ΕΟΠΥΥ, όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, αφού κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση η τροπολογία που αλλάζει άρδην τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας. Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη αποκάλυψη του HealthReport.gr: «ΕΟΠΥΥ: Απομακρύνεται ο Πρόεδρος και έρχεται Διοικητής με όλες τις αρμοδιότητες – Σαρωτικές αλλαγές με νομοσχέδιο»

Η τροπολογία που ενσωματώθηκε σε νομοσχέδιο το υπουργείου Υγείας για το Ωνάσειο, απομακρύνει με διαδικασίες εξπρές τον νυν Πρόεδρο Βασίλη Πλαγιανάκο και εγκαθιστά Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ καθώς και μη εκτελεστικό Πρόεδρο ο οποίος θα έχει ελάχιστες αρμοδιότητες.

Ο Διοικητής και το ΔΣ

Όπως προβλέπει η τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, το υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος παύονται και αντικαθίστανται με τη νέα σύνθεση που θα περιλαμβάνει τον Διοικητή με απόλυτες αρμοδιότητες, τον μη εκτελεστικό  Πρόεδρο και το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή. Δείτε ΕΔΩ τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρώτη στιγμή: « ΕΟΠΥΥ: Αναβρασμός για τις αλλαγές στα στελέχη – Τι έγινε στο ΔΣ»

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ για να συμμετάσχει ως μέλος στο ΔΣ θα πρέπει να εκλέγεται με ειδική διαδικασία κατά την πρώτη συμμετοχή του στο όργανο διοίκησης από τα 2/3 των μελών του ΔΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ link όλη την τροπολογία

HealthReport EOPYY

Σχετικά Άρθρα

Back to top button