ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επικουρικό προσωπικό: Μονιμοποίηση με το σταγονόμετρο στα νοσοκομεία – Ποιοι θα μείνουν απ’ έξω

Τι θα γίνει με το επικουρικό προσωπικό και ποιοι θα μονιμοποιηθούν τελικά

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το Επικουρικό προσωπικό στα νοσοκομεία.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, έφερε αναστάτωση στο επικουρικό προσωπικό καθώς αφέθηκε να εννοηθεί ότι θα μονιμοποιηθούν όλοι. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τι είπε ο υπουργός Υγείας: «Χρυσοχοΐδης: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός από το ΕΣΥ – Τι είπε για προσλήψεις και ελλείψεις φαρμάκων»

Ειδικότερα σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το επικουρικό προσωπικό και αν θα μονιμοποιηθεί λόγω και των προσλήψεων που προαναγγέλλει η κυβέρνηση ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά: «Από το επικουρικό προσωπικό δε θα φύγει κανείς. Θα προστίθενται διαρκώς, θα μονιμοποιηθούν όσοι από αυτούς είναι με σύμβαση και θα προστεθούν οι νέοι που θα μπουν».

Επικουρικό προσωπικό με μόρια η μονιμότητα

Ωστόσο αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί είναι να μονιμοποιηθούν όλοι οι υγειονομικοί που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία με συμβάσεις. Να σημειωθεί ότι σήμερα στο ΕΣΥ απασχολούνται σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες ανάγκες περίπου 20.000 επικουρικοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί κ.α) εκ των οποίων περίπου οι 4000 είναι γιατροί.

Τόσο με βάση πληροφορίες του HealthReport.gr όσο και της ΠΟΕΔΗΝ που αναζήτησε λεπτομέρειες μετά τις τοποθετήσεις Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση αναμένεται να προκηρύξει περίπου 4000 θέσεις για νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό για τα νοσοκομεία άμεσα.

Επικουρικό προσωπικό με παράταση συμβάσεων στα νοσοκομεία

Στη διαδικασία αυτή που θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ θα μοριοδοτηθούν όσοι διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Αυτοί θα καταλάβουν και τις μόνιμος θέσεις οι οποίες όμως θα μοιραστούν και με νέους υποψήφιους που θα υποβάλουν τα χαρτιά τους.

Οι υπόλοιποι που δεν θα κατορθώσουν να ενταχθούν πρώτοι στο διαγωνισμό λόγω περιορισμένων μορίων, θα δούνε τις συμβάσεις τους να ανανεώνονται και για το 2024.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις, οπότε και θα έχουν περισσότερα μόρια καθώς θα έχουν εργασθεί και περισσότερα χρόνια στο ΕΣΥ ως επικουρικοί.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι σε βάθος τετραετίας θα προσληφθούν 10.000 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ σε μόνιμες θέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι και να προσληφθούν άμεσα οι 4000 νοσηλευτές που δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, δεν θα καλυφθούν και πάλι τα κενά αφού σύμφωνα με τα όσα τονίζει στο HealthReport.gr o Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, χιλιάδες θέσεις δεν θα καλυφθούν αφού απλώς θα μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί που και σήμερα βρίσκονται και εργάζονται μέσα στο ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button