Ειδήσεις Υγείας

Επίμονος λόξιγκας: Ποιες οι πιθανές αιτίες του;

Τις περισσότερες φορές ο επίμονος λόξιγκας εμφανίζεται μετά από ένα μεγάλο γεύμα ή μετά την αυξημένη κατανάλωση υγρών αλλά και από την εισπνοή καπνού.

Αν και οι ειδικοί επιστήμονες, δεν μπορούν να εξηγήσουν την αιτία του φαινομένου, έχουν παρατηρήσει ότι ο λόξιγκας είναι πιο έντονος, όταν η εισπνοή του αέρα είναι πολύ γρήγορη.

Πάντως οι ειδικοί αναφέρουν ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο λόξιγκας δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία  και δεν διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που ίσως είναι ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας.

Στην περίπτωση που ο λόξιγκας διαρκεί περισσότερο από 48 ώρες και κυρίως εάν συνοδεύεται από πυρετό, πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος, δύσπνοια κ.α., δείτε ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβει.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η γαστροιοισαφική παλλινδρόμηση προκαλεί εκτός από φούσκωμα και συχνές καούρες που ερεθίζουν το διάφραγμα. Αυτή η κατασταση πυροδοτεί και τον επίπονο λόξιγγα.

 

 

 

 

 

 

Βλάβη στο πνευμονογαστρικό νεύρο

Η βλάβη στο πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να είναι προσωρινή λόγω αμυγδαλίτιδας ή μόνιμη λόγω τραυματισμού.

Εγκεφαλικό

Ο επίμονος λόξιγκας που συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, μούδιασμα, θολή όραση κ.α. ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη επικείμενου εγκεφαλικού επεισοδίου.

 

Διαβήτης: Ποιο είναι το μενού που ρίχνει το σάκχαρο;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button