Ειδήσεις Υγείας

Επίμονος βήχας: Τι μπορεί να κρύβει;

Όλοι οι λόγοι που ο βήχας επιμένει!

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν λανθασμένα ότι πρόκειται για κάτι περαστικό που ίσως οφείλεται σε παλαιότερο κρύωμα όμως μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο επίμονος και χρόνιος βήχας που διαρκεί περισσότερο από οκτώ εβδομάδες και δεν αφορά αποκλειστικά καπνιστές, ενδέχεται να οφείλεται σε παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με ένα απλό και ανώδυνο κρύωμα.

Και για του λόγου του αληθές ένα ποσοστό που αγγίζει το 40% των μη καπνιστών πάσχουν από χρόνιο βήχα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Μάθετε με ποιες παθήσεις συνδέεται!

Άσθμα και αλλεργίες

Το άσθμα είναι μία χρόνια ασθένεια των πνευμόνων και παρουσιάζεται με πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια

Άλλη σοβαρή αιτία βήχα είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια αποτελεί άλλη μια πάθηση η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από τον επίμονο βήχα.

Λοίμωξη του αναπνευστικού

Ο βήχας είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα ενός κρυώματος, μίας γρίπης ή ακόμη και άλλων αναπνευστικών μολύνσεων. Ωστόσο εάν παραμείνει, ίσως να υποβόσκει κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Οξεία βρογχίτιδα

Η οξείας βρογχίτιδα μπορεί επίσης να είναι μια ακόμη αιτία για τον επίμονο βήχα που δεν υποχωρεί με τίποτα. Πρόκειται για μία κατάσταση όπου οι δίοδοι των πνευμόνων υπόκεινται σε μόλυνση.

Κοκίτης

Ο κοκίτης είναι μία βακτηριδιακή ασθένεια με συμπτώματα που περιλαμβάνουν δέκατα, ρινική καταρροή και κυρίως έντονο βήχα που μπορεί να διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί δεν σας περνάει ο βήχας; Όλες οι αιτίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button