Ειδήσεις Υγείας

Επίμονος βήχας το καλοκαίρι: Γιατί συμβαίνει;

Η αυξημένη χρήση κλιματιστικών σε κάθε κλειστό χώρο αλλά και η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται κυρίως για την εμφάνιση του επίμονου και ξηρού βήχα.

Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε για να νικήσετε τον επίμονο ξηρό βήχα

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για εσωτερικούς χώρους

Η συνεχόμενη χρήση του κλιματιστικού ξηραίνει την ατμόσφαιρα σε κλειστούς χώρους με συνέπεια να προκαλεί βήχα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε έναν υγραντήρα για να εξουδετερώσετε την επίπτωση του κλιματιστικού στον αέρα του δωματίου.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό ή άλλα ροφήματα τα οποία θα σας κρατούν ενυδατωμένους. Αν πίνετε υγρά θα αραιώσει η βλέννα και θα έχετε μειωμένο ερεθισμό στον λαιμό.

Προσοχή σε άλλες ερεθιστικές ουσίες στον αέρα

Αρώματα και αρωματικά σπρέι μπορεί να μοιάζουν ακίνδυνα, αλλά σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να προκαλέσουν χρόνιο ερεθισμό των παραρρινίων κόλπων, που τους κάνει να παράγουν επιπλέον βλέννα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε χρόνιο βήχα.

Το χειρότερο ερεθιστικό στον αέρα είναι, φυσικά, ο καπνός. Σχεδόν όλοι οι καπνιστές εκδηλώνουν τελικά τον “βήχα του καπνιστή”. Και το χειρότερο είναι πως το ίδιο μπορεί να πάθουν και όσοι βρίσκονται πολλές ώρες στον ίδιο χώρο μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θερμική εξάντληση: Πώς εκδηλώνεται & τι να κάνετε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button