ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Επίσημο: Ανοίγει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα για 4η δόση εμβολίου στους άνω των 30 ετών

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την προαιρετική 4η δόση στους άνω των 30 ετών

Ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουνίου η πλατφόρμα των ραντεβού για την προαιρετική 4η δόση εμβολίου από 30 έως 59 ετών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν ενώ αίσθηση προκαλεί η αναφορά της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών πώς δεν υπάρχει απόδειξη για όφελος στους κάτω των 60 ετών.

Επίσης στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

4η δόση: Τι λέει  Επιτροπή Εμβολιασμών

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων και για τους ανοσοκοκατεσταλμένους έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο. Όμως η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μειωμένη

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button