Health Report ΠαρασκήνιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Έρχεται νέα επιτροπή παρακολούθησης για τη φαρμακευτική δαπάνη

Τι αλλάζει στην επιτροπή παρακολούθησης για τη φαρμακευτική δαπάνη

Νέα επιτροπή παρακολούθησης για τη φαρμακευτική δαπάνη ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να ξεκινήσει συστηματικά η παρακολούθηση των χρημάτων που καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ για φάρμακα και να περιορισθούν εκτός των άλλων οι υπερβάσεις.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, επικεφαλής της επιτροπής θα ορισθεί γνωστός πανεπιστημιακός καθηγητής.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι υπάρχει ανησυχία στην κεντρική κυβέρνηση για τις υπερβάσεις που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στη φαρμακευτική δαπάνη, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μεγάλες επιστροφές (clawback). Γι’ αυτό και έχουν αρχίσει οι έντονες πιέσεις στο υπουργείο Υγείας να ελέγξει την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό όπως φαίνεται ανασυγκροτείται και η επιτροπή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button