ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχεται συμφωνία με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για το ΕΣΥ – Τι σχεδιάζεται

Το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τις ασφαλιστικές εταιρείας στο ΕΣΥ

Έρχονται και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στα δημόσια νοσοκομεία.

Μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για είσοδο των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ, σχεδιάζεται και η είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στα νοσοκομεία.

Το δημόσιο σύστημα υγείας (ΕΣΥ) ανοίγει πλήρως προς όλες τις κατευθύνσεις και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να υπάρξει και συνεργασία με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν να καλύπτουν το κόστος των επεμβάσεων για τους πελάτες τους.

Ένα σχέδιο που επεξεργάζεται εδώ και καιρό η κυβέρνηση, ενώ οι σχετικές συνομιλίες είχαν ξεκινήσει ήδη από την εποχή που υπουργός Υγείας ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι πρώτες βάσεις έχουν ήδη τεθεί – λένε πληροφορίες του HealthReport.gr – από τις συνομιλίες που γίνονται μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των εκπροσώπων των ασφαλιστικών, ώστε στο άμεσο μέλλον να μπορούν να φιλοξενούνται οι πελάτες τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει την κάλυψη «πακέτων» από τις ασφαλιστικές εταιρείες ενώ οι ασθενείς -πελάτες τους θα έχουν μια αναβαθμισμένη νοσηλεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες μέσα στο ΕΣΥ

Με VIP νοσηλείες

Στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν ακόμη και ξεχωριστοί χώροι που θα νοσηλεύονται οι ιδιωτικοί πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί και η αποζημίωση που θα δίνεται στο ΕΣΥ.

Βέβαια προς ώρας δεν έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις, θεωρείται όμως σφόδρα πιθανό τους επόμενους μήνες να προωθηθεί μια σχετική ρύθμιση.

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας έχει ανοίξει το ΕΣΥ προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο δίνοντας το πράσινο φως στους δημόσιους νοσοκομειακούς γιατρούς να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, όσο και σε ιδιώτες γιατρούς να εισέλθουν στο σύστημα. Αλλαγές που αλλάζουν πλήρως τον χαρακτήρα του ΕΣΥ όπως λειτουργούσε τις τελευταίες δεκαετίες.

Πάντως μία συνεργασία με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, θα δημιουργήσει και το φαινόμενο ασθενών πολλών ταχυτήτων, καθώς όσοι διαθέτουν τα κονδύλια για να έχουν ιδιωτική ασφάλιση, θα νοσηλεύονται και με διαφορετικές συνθήκες, σε αντίθεση με εκείνους που απλά θα χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία με την κοινωνική ασφάλιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απογευματινά χειρουργεία: Έρχονται ιδιωτικές ασφαλιστικές στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα νοσηλεύονται οι πελάτες τους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button