ΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Έρχονται ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα – Ποια καταργούνται τον Μάιο

Ανακοινώνεται στις 11:00 από την κυβέρνηση ποια μέτρα θα καταργηθούν

Απαλλαγμένοι από τα μέτρα θα ζούμε από τον Μάιο και προφανώς έως τον Σεπτέμβριο, καθώς η κυβέρνηση δια του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 11:00 την άρση των περιορισμών.

Όσα μέτρα έχουν απομείνει για την πανδημία, αναμένεται να μπουν σε «παύση» από τις αρχές Μαΐου, όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Βέβαια τέλος Αυγούστου αναμένεται να επανεξετασθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και η πορεία της υγειονομικής κρίσης, οπότε και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν τα μέτρα. Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν καταργείται απλά παύει να ελέγχεται μέσα στο καλοκαίρι.

Γιατί καταργούνται τα μέτρα

Η κυβέρνηση προχωρά στην άρση των μέτρων καθώς ποντάρει πολλά στον τουρισμό φέτος για να επανέλθει η οικονομία. Γι αυτό και κρίνει ότι οι περιορισμοί για την πανδημία πιθανώς να δημιουργήσουν προσκόμματα στην ελεύθερη κίνηση των τουριστών συνεπώς θα φέρουν εμπόδια στα έσοδα της χώρας.

Ο κορονοϊός βέβαια δεν έχει εξαφανιστεί αφού θα ζει ανάμεσά μας. Γεγονός που σημαίνει ότι η προστασία της υγείας μετατίθεται πλέον στους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν από μόνοι τους προσοχή προκειμένου να μη νοσήσουν.

Ποια καταργούνται

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τους επιστήμονες της επιτροπής:

-Από τις αρχές Μαΐου δηλαδή μετά το Πάσχα (1η ή 2 Μαΐου), το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπαίνει στον «πάγο»
Τουλάχιστον αυτή είναι η σκέψη της κυβέρνησης που την έχει θέσει στους ειδικούς του υπουργείου Υγείας προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως.
Άλλωστε το έχει δηλώσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μέτρα τέλος όπως και το ΠΙστοποιητικό εμβολιασμού

Πάντως όποτε και να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αναμένεται να επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο οπότε και εκτιμάται ότι η πανδημία θα επιστρέψει δριμύτερη. Γι’ αυτό άλλωστε και οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι ειδικοί σχεδιάζουν να επιβάλουν και 4η δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό.

-Σε ότι αφορά στις μάσκες αυτές αναμένεται να διατηρηθούν στους εσωτερικούς χώρους των εμπορικών καταστημάτων αλλά και στην εστίαση.
Επίσης θα συνεχίζουν να είναι υποχρεωτικές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και στα σούπερ μάρκετ.

-Οι μαθητές πάντως αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το Πάσχα χωρίς να φορούν απαραίτητα μάσκες μέσα στις τάξεις κάτι το οποίο το είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε επίσκεψή του σε σχολείο.

μάσκα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική σε νοσοκομεία, γηροκομεία και χώρους όπου υπάρχουν ασθενείς και ευάλωτες ομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button