Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Ερωτική επιθυμία: Πώς δεν θα χαθεί;

Η περίοδος των διακοπών είναι συνήθως συνυφασμένη με ανεβασμένη ερωτική διάθεση.  Με την επιστροφή στην πόλη, όμως, όπως και με την επαναφορά του καθημερινού προγράμματος και της ρουτίνας, συχνά το σεξ πάει… περίπατο.

«Οι περισσότεροι άνδρες και οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν μεγάλη βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών… Ίσως το καλό κλίμα, η ξεκούραση, η διασκέδαση, η ελευθερία, η έλλειψη άγχους, η επαφή με τη φύση να ξυπνούν την ερωτική επιθυμία και τη σεξουαλική διέγερση. Τα σεξουαλικά ερεθίσματα είναι οπωσδήποτε περισσότερα», λέει ο Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος.

Και συνεχίζει: «Η επιστροφή από τις διακοπές μας θέλει να προσαρμοζόμαστε εκ νέου στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων».

Ειδικά τα παντρεμένα ζευγάρια, που έχουν παιδιά, ζορίζονται περισσότερο να παραμείνουν κοντά ως εραστές, μιας και η έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και -ειδικά φέτος- ο φόβος της πανδημίας COVID-19 αλλάζει άρδην την καθημερινότητά τους και επιβάλλει να είναι πρώτα απ’ όλα και κυρίως γονείς.

Πώς δεν θα χαθεί η ερωτική επιθυμία

Οι ειδικοί, ωστόσο, είναι καθησυχαστικοί και εξηγούν ότι μπορούμε να κρατήσουμε τη φλόγα αναμμένη και το σεξ «ζωντανό». Ο κύριος Ρόκκας συστήνει τα εξής:

Καταρχάς βάλτε πρόγραμμα για το πότε θα έχετε και εσείς και ο σύντροφός σας χρόνο, για να βρεθείτε πιο κοντά. Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνετε σεξ, όταν συμβεί αυτό. Μπορείτε, απλά, να μιλήσετε (ιδανικά όχι για τα παιδιά, ούτε για τη δουλειά) και να αγγίξετε ο ένας τον άλλον.

Μην αφήνετε τη σχέση σας να βουλιάζει στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Προγραμματίστε μικρές εξόδους, μιλήστε με τον σύντροφό σας για το πού και για το πώς σας αρέσει να διασκεδάζετε.

Να λέτε στον σύντροφό σας καλές κουβέντες. Από το ότι αυτό που μαγείρεψε ήταν πολύ νόστιμο, μέχρι το ότι αυτή η μπλούζα του/της πηγαίνει πολύ, τα κομπλιμέντα σας φέρνουν πιο κοντά.

 Να φλερτάρετε με τον σύντροφό σας. Τι κι αν είστε χρόνια μαζί, έχετε κάνει παιδιά και γνωρίζεστε «απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη»…

Μην ντραπείτε να μοιραστείτε τις ερωτικές σας φαντασιώσεις.

Μην αμελείτε τα προκαταρκτικά.

Αλλάξτε ρόλους και δώστε στον σύντροφό σας την πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Δώστε χρόνο και χώρο στο καινούριο.

Να μιλάτε για τα όσα ζήσατε στις διακοπές σας και όποτε μπορείτε να διοργανώνετε μικρές αποδράσεις, που θα σας αναζωογονήσουν και θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button