ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εστίαση: Ανεβάζουν ρολά εστιατόρια και καφετέριες μετά από 6 μήνες – Πώς θα μετακινούμαστε

Πώς θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες από σήμερα

Μετά από έξι μήνες με κατεβασμένα τα ρολά, ανοίγει σήμερα η εστίαση 3 Μαΐου Δευτέρα του Πάσχα. Η απόφαση έφερε χαμόγελα στους επιχειρηματίες του κλάδου αλλά και ικανοποίηση στους πολίτες που θα μπορέσουν μετά από μήνες περιορισμών να βρεθούν σε εστιατόρια και καφετέριες έστω με αυστηρά μέτρα.

Τα μέτρα

Τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν στην εστίαση θυμίζουν αυτά που ίσχυαν και το 2020, αφού τα τραπέζια θα είναι 6 ατόμων, με αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες και self test για τους εργαζόμενους ενώ η διαφοροποίηση αυτή τη φορά είναι ότι δεν θα υπάρχει μουσική.

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί για την τήρηση των μέτρων διαμηνύει η κυβέρνηση, η οποία ούτως ή άλλως δεν θα ήθελε να διακινδυνέψει μέσα σε λίγες ημέρες τον τουρισμό που ξεκινά επίσημα στις 14 Μαΐου.

Ειδικότερα:

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,

β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,

γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και

copyright: Pixabay

υπό τους εξής υγειονομικούς όρους:

Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

-Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

-Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

-Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

-Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

-Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

Η μετακίνηση προς την εστίαση

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις για όσους θέλουν να πάνε σε κάποιο εστιατόριο ή καφετέρια, πλέον επιτρέπονται από τη Μεγάλη Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις όλη την εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες μπορούν να πάνε εντός της Περιφέρειάς τους σε όποιο εστιατόριο ή καφετέρια επιθυμούν.

Σχετικά με το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει από τις 23:00 και ισχύει μέχρι τις 05:00.

Όμως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν ακόμη μήνυμα για να πάνε σε κάποιο εστιατόριο ή καφετέρια ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν.
Για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν γραπτό μήνυμα με τον κωδικό 6 στο πενταψήφιο 13033.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button