ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εστίαση: Οι 2 φόβοι της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους

Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση. Τι φοβάται

Ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου να εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό σε όλους τους κλειστούς χώρους και ειδικά στην εστίαση στην οποία φαίνεται ότι εστιάζουν τα κυβερνητικά στελέχη.
Άλλωστε επισήμως θα ξεκινήσει και ο διαχωρισμός των εμβολιασμένων και μη.

Στους περισσότερους κλειστούς χώρους πρόσβαση έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους μόνο με rapid test ή PCR.

Οι δύο φόβοι της κυβέρνησης

Η εστίαση και η διασκέδαση θα σηκώσουν το βάρος των μέτρων απαγόρευσης, με την κυβέρνηση να αποκτά νέες ανησυχίες για την εφαρμογή των νέων μέτρων αλλά και τις πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις.

Η ανησυχία εστιάζεται στο γεγονός ότι μπορεί πολλοί πολίτες να αποφασίσουν να μην βγουν για διασκέδαση ή σε καταστήματα εστίασης, ως ένδειξη αντίδρασης στον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, μεταφέρουν πηγές στο HealthReport.gr.

Γεγονός βέβαια που θα οδηγήσει και πάλι την εστίαση σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με περιορισμένο αριθμό πελατών. Και όλα αυτά μετά από ένα πολύμηνο lockdown με τραγικά μειωμένους τζίρους από τα τέλη του 2020 έως και τον Μάιο του 2021.

Στην περίπτωση αυτή, θεωρείται πιθανό από κυβερνητικά στελέχη, ο κλάδος της εστίασης να ζητήσει οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, που είναι άγνωστο εάν μπορεί να την παράσχει σε αυτή τη φάση με τα εξαιρετικά περιορισμένα δημοσιονομικά της χώρας.

Από την άλλη η κυβέρνηση φοβάται και πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις ειδικά στις εισόδους των καταστημάτων εστίασης ή διασκέδασης, όπου οι εργαζόμενοι ή οι ιδιοκτήτες θα είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. Όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός για τους εργαζόμενους στη εστίαση, αλλά παρ’ αυτά θα ελέγχουν τους πελάτες.

Γι αυτό και τα ελεγκτικά όργανα έχουν λάβει εντολή από τους αρμόδιους υπουργούς, να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες αντιδράσεις.
Μάλιστα με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, με τον εντοπισμό και της παραμικρής παράβασης, θα επιβάλλονται πρόστιμα για λόγους παραδειγματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από 13 Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύσει για εμβολιασμένους και μη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button