ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΕΣΥ: Πράσινο φως για 4.900 προσλήψεις νοσηλευτών από Σεπτέμβριο

Από τον Σεπτέμβριο θα γίνουν 4.900 προλήψεις νοσηλευτών ενώ, τώρα προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών

Νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ προανήγγειλε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως «τώρα προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών και το Σεπτέμβριο άλλες 4.900 θέσεις, πρωτίστως νοσηλευτών. Παραλάβαμε 557 κλίνες ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τις 1.500. Ενώ τα νοσοκομεία μας διαθέτουν πια σύγχρονο εξοπλισμό και οι γιατροί μας τεράστια εμπειρία και όλα αυτά θα είναι πραγματικά κρίμα να ξοδευτούν σε μία αχρείαστη φθινοπωρινή αναμέτρηση με τον ιό».

Και συνέχισε: «Αντίθετα, θα πρέπει να γίνουν τα θεμέλια της επόμενης μέρας για τη δημόσια υγεία, με βάρος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, αλλά και στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων. Στη στελέχωση των δομών της Περιφέρειας, με ειδικά κίνητρα για τα χωριά και τα νησιά μας.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι μόνιμες προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και βοηθών μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση του ΕΣΥ είχε εξαγγείλει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: ΕΣΥ: Έρχονται 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα βγει στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο του 2021 και θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button