Η φωνή του ασθενούς

Εθελοντική Αιμοδοσία στη μνήμη της Τιτίκας Μανδαλάκη από τη Ν.Υ Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α ”Λαϊκό”

Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην Εθελοντική Αιμοδοσία και τη φροντίδα των αιμορροφιλικών ασθενών.

Αρχική > Η φωνή του ασθενούς > Εθελοντική Αιμοδοσία στη μνήμη της Τιτίκας Μανδαλάκη από τη Ν.Υ Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α ”Λαϊκό”

Στις 8 Απριλίου 2020 έφυγε από τη ζωή η ιατρός, Αιματολόγος Καθηγήτρια, π. Δ/ντρια του Β΄ Περιφερειακού Κέντρου Αιμοδοσίας και Αιμορροφιλικών του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, Βασιλική-Αικατερίνη (Τιτίκα) Μανδαλάκη. Στην μνήμη της, διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία, από την Ν.Υ Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α «Λαϊκό», στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 από 10:00-15:00.

Η σταδιοδρομία της στην ιατρική παρέμεινε άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αιμορροφιλικούς ασθενείς, τους οποίους φρόντιζε με αγάπη και αφοσίωση, μεριμνώντας όχι μόνο για την αντιμετώπιση της νόσου, με πρωτοπόρες και σύγχρονες για την εποχή μεθόδους, αλλά και για την εκπαίδευση και επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι αιμορροφιλικοί ασθενείς την αποκαλούσαν «Μητέρα». Καθοριστική ήταν επίσης και η συμβολή της στην εφαρμογή και ανάπτυξη της «εθελοντικής αιμοδοσίας» στην Ελλάδα.

Η Τιτίκα Μανδαλάκη, αφιέρωσε τη ζωή της, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στην κοινότητα των αιμορροφιλικών ασθενών. Χάρη σε εκείνη και τους αδιάκοπους αγώνες της, ο Σύλλογός μας έχει κατορθώσει να παραμείνει ζωντανός και δυναμικός, προάγοντας με κάθε τρόπο την προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων με αιμορροφιλία και συμβάλλοντας ουσιαστικά στη λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους πάσχοντες. Η Τιτίκα Μανδαλάκη ήταν και θα είναι για όλους μας η «μαμά» του Συλλόγου, αναφέρει ο Γιώργος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button