ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ετοιμάζονται αλλαγές στα επείγονται και στις εφημερίες – Τι σχεδιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Τα σχέδια Άδωνι Γεωργιάδη για τα επείγονται και τις αλλαγές στο ΕΣΥ

Αλλαγές στα επείγοντα ( ΤΕΠ) και τις εφημερίες των νοσοκομείων σχεδιάζει να κάνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει τον τρόπο που θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία ώστε να σταματήσουν οι αναμονές και τα ράντζα στους διαδρόμους.

Ένα πρόβλημα το οποίο συζητήθηκε και μελετήθηκε εκτενώς και από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς αποτελεί τη μόνιμη αγιάτρευτη πληγή του ΕΣΥ.

Αν και ο προκάτοχος του επιχείρησε να αλλάξει και εκείνος τις εφημερίες με επιτροπή που συγκρότησε, δεν υλοποίησε τελικώς τις αλλαγές λόγω και των Διοικητών Νοσοκομείων που είναι υπ΄ ατμόν για αποχώρηση.

Τι θα αλλάξει σε εφημερίες και ΤΕΠ

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr  ετοιμάζει αλλαγές στις εφημερίες οι όποιες θα γίνουν συνδυαστικά και με αυτές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Εξάλλου το θέμα τέθηκε επι τάπητος σε συνάντηση που είχε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΕΙΝΑΠ) οι οποίοι εστίασαν ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ομαδοποίησης των νοσοκομείων της Αθήνας, τονίζοντας ότι κάποιες ομάδες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών όταν εφημερεύουν και θα πρέπει να ενισχυθούν με επιπλέον νοσοκομεία. Έτσι θα αλλάξουν οι ομάδες των νοσοκομείων που εφημερεύουν προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να μην επωμίζονται τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών συγκεκριμένα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να εντείνει τον συντονισμό του ΕΣΥ με το ΕΚΑΒ ώστε να έχουν καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους και τα περιστατικά που φθάνουν στα νοσοκομεία να παραλαμβάνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς καθυστέρηση.

Γι’ αυτό άλλωστε και στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε με όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα παραλαμβάνονται τα περιστατικά στα “Επείγοντα”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button