Ειδήσεις Υγείας

Εξάνθημα στα γυναικεία γεννητικά όργανα: Ποιες οι κυριότερες αιτίες & ποια τα πρώιμα σημάδια;

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Εξάνθημα στα γυναικεία γεννητικά όργανα: Ποιες οι κυριότερες αιτίες & ποια τα πρώιμα σημάδια;

Το εξάνθημα στα γυναικεία γεννητικά όργανα είναι ένα σύμπτωμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Υπολογίζεται ότι μια στις πέντε γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής τους θα εκδηλώσουν στην ευαίσθητη περιοχή από σπυράκια και ήπιες φλεγμονές έως έλκη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως ο έρπης.

Ένοχες αιτίες

Οι ένοχες αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση τους είναι;

Τα κονδυλώματα

Προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, τον HPV. Εμφανίζονται ως μικρά εξογκώματα  Το σχήμα και το μέγεθος μπορεί να είναι είτε μικρό είτε μεγάλο.

Δερματίτιδες εξ επαφής και αλλεργίες

Κάποιες φορές το εξάνθημα στα γεννητικά όργανα μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας αλλεργικής αντίδρασης σε κάτι με το οποίο το δέρμα της περιοχής ήρθε σε επαφή, όπως είναι μια ενυδατική κρέμα ή ένα λιπαντικό.
Τα συμπτώματα ενός εξανθήματος, λοιπόν, μπορεί να διαφέρουν σημαντικά κατά περίπτωση, ανάλογα με την υποκείμενη αιτία.

Μολυσματική τέρμινθος

Εκδηλώνεται με μικρά εξογκώματα στα ανωτέρα στρώματα του δέρματος, που δεν είναι επώδυνα και τις περισσότερες φορές φεύγουν από μονά τους. Η μετάδοση γίνεται εύκολα μέσω της επαφής με μολυσμένο αντικείμενο, όπως είναι μια πετσέτα ή ένα παιχνίδι.

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων

Ο έρπης στα γεννητικών οργάνων είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενος ιός που προκαλεί επώδυνα ανοιχτά έλκη και φυσαλίδες στα γεννητικά όργανα. Αρκετά συχνά τα έλκη εκτός από επώδυνα συχνά συνοδεύονται από εκκρίσεις.

Μυκητιάσεις από τον γνωστό μύκητα Candida

Οι κολπικές μυκητιάσεις αποτελούν συχνό πρόβλημα στις γυναίκες. Συνήθως οφείλονται στον μύκητα Candida προκαλώντας οίδημα, ερυθρότητα και κνησμό, ενώ παράλληλα οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσουν την έκκριση μιας λευκής ουσίας από τον κόλπο,

Πάντως σε κάθε περίπτωση, εάν εμφανιστεί στα γεννητικά όργανα ένα εξάνθημα που προκαλεί ενοχλήσεις και δεν υποχωρεί επιβάλλεται άμεσα η επίσκεψη σε ειδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι top λόγοι που πονάνε τα δόντια σας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button