Ειδήσεις Υγείας

Ευαίσθητη περιοχή: Συμβουλές υγείας για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις

Η ευαίσθητη περιοχή κυρίως το καλοκαίρι είναι περισσότερο ευάλωτη σε ουρολοιμώξεις, κολπίτιδες, μυκητιάσεις, κακοσμία και άλλες δυσάρεστες… εκπλήξεις.

Υπολογίζεται ότι μια στις τρεις γυναίκες σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής Γυναικολογίας θα αντιμετωπίσει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή.

Ευαίσθητη περιοχή: Συμβουλές υγείας για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις

Προσοχή με την υγρασία

Η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μυκήτων. Έτσι, μετά το ντους αφαιρέστε την υγρασία από την ευαίσθητη περιοχή με μια καθαρή πετσέτα, την οποία αλλάζετε τακτικά. Στην παραλία μετά το κολύμπι φοράτε στεγνό μαγιό.

Μην κάθεστε στην άμμο

Για να αποφύγετε τους παθογόνους μικροοργανισμούς που εντοπίζονται στην άμμο μην παραλείπετε να κάθεστε μόνο στην πετσέτα σας

Ναι στα βαμβακερά υφάσματα

Ένα βαμβακερό και άνετο εσώρουχο αποτρέπει την εφίδρωση της περιοχής που μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις και δυσφορία.

Μην κάνετε υπερβολές

Μην υπερβάλλετε με τον καθημερινό καθαρισμό της περιοχής, γιατί έτσι μπορεί να διαταράξετε τη φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής.

Φάτε τις σωστές τροφές

Βάλτε στο πιάτο σας τις σωστές τροφές μπορείτε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη υγεία της ευαίσθητης περιοχής σας. Έτσι φροντίστε να τρώτε προβιοτικά τρόφιμα, όπως γιαούρτι και κεφίρ και να καταναλώνετε ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά. Αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button