Πολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ευλογιά των πιθήκων: Τρίτο κρούσμα δηλώθηκε στην έκθεση του ECDC για την Ελλάδα

Πρόκειται για 30χρονο Άγγλο που μεταφέρθηκε  από τη Νάξο στο νοσοκομείο «Αττικόν» με συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων

Τρίτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων δηλώθηκε στην έκθεση του ECDC για την Ελλάδα. Εικάζεται πως πρόκειται για 30χρονο Άγγλο, που μεταφέρθηκε από τη Νάξο στο νοσοκομείο «Αττικόν» με συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Όσον αφορά στην εικόνα της διασποράς της νόσου στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση του ECDC, έχουν καταγραφεί συνολικά 2.746 κρούσματα. Η επίσημη έκθεση από τον ΕΟΔΥ αναμένεται να γνωστοποιηθεί σήμερα.

Ευλογιά των πιθήκων: Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα

Η Ευλογιά των πιθήκων και στην χώρα μας

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα μας είχαν έως τώρα επισήμως καταγραφεί δύο περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) και αφορούσαν σε ημεδαπούς που είχαν ταξιδέψει στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση του ECDC, στην Πορτογαλία καταγράφονται 304 κρούσματα. Οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα της νόσου, μέχρι στιγμής, στην Ευρώπη, είναι:

Ηνωμένο Βασίλειο: 793
Ισπανία: 518

Γερμανία: 469
Πορτογαλία: 304
Γαλλία: 247

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button