ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φώφη Γεννηματά: Καθιερώνεται ειδικό πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού που θα φέρει το όνομά της

Η Πολιτεία τιμά τη Φώφη Γεννηματά και καθιερώνει ειδικό πρόγραμμα πρόληψης

Ειδικό πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού που θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά καθιερώνει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τα social media, ξεκινά και καθιερώνεται ειδικό πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο.

Ο πρωθυπουργός έγραψε χαρακτηριστικά: “Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους”.

Με αυτή τη φωτογραφία συνόδευσε την ανάρτησή του ο πρωθυπουργός

Σχετικά Άρθρα

Back to top button