ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε alert το ΕΣΥ – Στο Σισμανόγλειο ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και νοσοκομεία Αττικής και Χαλκίδας

Επί ποδός τα νοσοκομεία και ΕΚΑΒ προκειμένου να βοηθήσουν ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα. Πάνω από έξι άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων από την πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη.

Παράλληλα έχουν τεθεί σε επιφυλακή:

• Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο

• Το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (Παθολογική Κλινική, Μονάδα Εγκαυμάτων και Πλαστικής Χειρουργικής)

• Το ΓΟΝΚ Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι»

• Το Νοσοκομείο Χαλκίδας

• Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες του ΕΚΑΒ, 2 μηχανές, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος ιατρικής Καταστροφών και 10 ασθενοφόρα.

 

Οδηγίες από την Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και του καπνού στον Αττικό ουρανό, συστήνει στους πολίτες αν βρίσκονται κοντά στις πληγείσες περιοχές να απομακρυνθούν άμεσα για την προστασία τους ή εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button