ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Grey’s Anatomy» και στο Ελληνικό ΕΣΥ! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, το επόμενο διάστημα προκειμένου να ελαφρυνθούν τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν επιβαρυνθεί με αύξηση της κίνησης των ασθενών λόγω της κρίσης, θα ετοιμαστούν αυτόνομα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας επεσήμανε ότι η απάντηση στην ταλαιπωρία των ασθενών είναι ουσιαστικά η δημιουργία αυτόνομων ΤΕΠ στελεχωμένων με γιατρούς εξειδικευμένους στην Επείγουσα Ιατρική, υψηλά standars ετοιμότητας και λειτουργίας , «διασύνδεση και συνεργασία με ένα αναβαθμισμένο ΕΚΑΒ, διαρκής υποστήριξη από τις υπόλοιπες ειδικότητες, κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου».

Και επείγουσες… προσλήψεις

Κατά τον Ανδρέα Ξανθό προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Υγείας καθότι όπως είπε: «Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων αποτελούν πραγματικό «πεδίο μάχης» με την αρρώστια και την απειλή της ζωής , στο οποίο δοκιμάζονται καθημερινά η αξιοπρέπεια και το αίσθημα ασφάλειας των ασθενών , οι αντοχές των γιατρών και των νοσηλευτών και η αξιοπιστία της δημόσιας περίθαλψης».

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας θα υπάρξει συνεργασία για τη δημιουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Ιατρικής.
Στον πλαίσιο αυτό θα ενισχυθούν τα τμήματα αυτά «στοχευμένα στην επόμενη δέσμη 2440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και προωθώντας άμεσα την θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Έρχεται λύση για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Τι ρυθμίζει το υπ.Υγείας

Έρχεται δωρεάν περίθαλψη για ανασφάλιστους! Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και νοσηλεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button