Ειδήσεις ΥγείαςΦάρμακα

HELLAS PHARM: Ένα συνέδριο όλοι οι φαρμακοποιοί!

Το συνέδριο-έκθεση οργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, την πολιτική ηγεσία και τους φορείς της φαρμακευτικής αγοράς.
– 5 στρογγυλά τραπέζια
– 76 ομιλητές
– 5 ομιλητές από το εξωτερικό
– 3 παράλληλες συνεδριακές αίθουσες
– περισσότερες από 100 εταιρείες-χορηγοί συνθέτουν το Hellas PHARM 2015, που λαμβάνει χώρα σε μια χρονική περίοδο έντονων συζητήσεων και αλλαγών στον χώρο της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης, που επηρεάζουν άμεσα και το ελληνικό φαρμακείο.

Ο κορμός της θεματολογίας πραγματεύεται θέματα που απασχολούν τον φαρμακοποιό και δίνουν απαντήσεις για το μέλλον των φαρμακείων. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν δύο πολύ ενδιαφέροντα στρογγυλά τραπέζια:

– «Φάρμακο και δημόσια υγεία» Πολιτεία και φαρμακοποιοί: σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι
Το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 14:30-17:30, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων, της περιφέρειας, του ΕΟΠΥΥ και του ΙΣΑ έχουν κληθεί για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε φλέγοντα θέματα, όπως οι δαπάνες υγείας, η λειτουργία των φαρμακείων, η προσβασιμότητα στο φάρμακο κ.ά.

– «Φαρμακεία στην Ευρώπη: το χθες, το σήμερα και το αύριο»
Την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 12:30-15:30, με τη συμμετοχή των κ.κ.: Γιάννη Μπασκόζου, γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Μάριου Σαλμά, πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ελένης Πιέρα-Ισσέγιεκ, προέδρου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολου Βαλτά, α΄ αντιπροέδρου ΠΦΣ και προέδρου Φ.Σ. Λέσβου, Γιώργου Χαλκιά, φαρμακοποιού στη Γερμανία. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πειραιά, κ. Κώστας Κούβαρης.

Παράλληλα όμως, θα αναπτυχθούν και επιστημονικά θέματα που θα διευκολύνουν τον φαρμακοποιό στην καθημερινή πρακτική του και την ενασχόλησή του με τον ασθενή ή τον ασφαλισμένο.
Ένα νέο στοιχείο του συνεδρίου HELLAS PHARM είναι η συμμετοχή φορέων, για συνδιοργάνωση με τον ΦΣΑ, εκδηλώσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων των φαρμακοποιών.

Έτσι, οργανώνονται:
• Εκπαιδευτικό σεμινάριο «φαρμακείο: οδηγός επιβίωσης» από το Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το πρωί της Κυριακής στις 10:00-15:30, στην αίθουσα Ε2.

• Επιστημονική εκδήλωση σε συνδιοργάνωση του ΦΣΑ με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών, το Σάββατο στις 10:30-14:30, στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα. Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν δύο στρογγυλά τραπέζια: «Επιθεώρηση φαρμακείων» και «Εθνική πολιτική φαρμάκου: Καινοτόμα, ορφανά, γενόσημα, μη αποζημιούμενα φάρμακα».

• Η 2η Ημερίδα «διά χειρός φαρμακοποιού» από την Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών, το Σάββατο στις 10:00-14:30, στην αίθουσα Ε3.

• Στρογγυλό τραπέζι της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας, το οποίο θα συντονίσει ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, πρόεδρος της ΕΦΕ, το απόγευμα της Κυριακής, στην αίθουσα Ε2.

Χορηγοί επικοινωνίας: Φαρμακευτικό Δελτίο, Φαρμακευτικός Κόσμος, Farmakopoioi, HealthReport, Life2day, Pharmacorner, PharmaTeam, TheCitizen, Υγεία360ο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button