Ειδήσεις Υγείας

Iσχιαλγία: Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο φυσικά

Συνήθως ο πόνος εμφανίζεται ξαφνικά και οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων η καθιστική ζωή, η έλλειψη άσκησης, τα περιττά κιλά, αλλά και μια απότομη κίνηση.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinic ο πόνος που συνοδεύει την ισχυαλγία μπορεί να εντοπίζεται κατά μήκος του ποδιού ή στην κνήμη ή και στα δάχτυλα και μπορεί να συνοδεύεται από μούδιασμα και μυϊκή αδυναμία.

Εκτός από τη λήψη των φαρμάκων που μπορεί να συνταγογραφήσει ο θεράπων ιατρός υπάρχουν και άλλες φυσικές θεραπείες που μπορεί να μειώσουν τον πόνο.

Ανάπαυση και κομπρέσες

Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayo clinic η ξεκούραση του ποδιού για δυο τουλάχιστον ημέρες απαλύνει τον πόνο. Συνιστάται να εφαρμόζετε κρύες ή ζεστές κομπρέσες!

Φυσικοθεραπείες

Ο φυσικοθεραπευτής είναι ο κατάλληλος για να σας καταπραύνει από τον πόνο.Με τη βοήθεια του και τις κατάλληλες ασκήσεις θα περιοριστεί ο πόνος στο ισχιακό νεύρο.

Βελονισμός

Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανακουφιστικός για την ισχιαλγία ως συμπληρωματική θεραπεία.

Μασάζ

Το μασάζ βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν και ανακουφίζει από τον πόνο.

Χάστε κιλά και κολυμπήστε

Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί. Το κολύμπι αποτελεί την καλύτερη άσκηση για να αντιμετωπιστεί ο πόνος. Επιπλέον σημαντικό ρόλο παίζει η απώλεια κιλών, η αποφυγή της καθιστικής ζωής όσο γίνεται, αλλά και η άρση βαρών με προσοχή και προφύλαξη της μέσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button