ΆρθραΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Η AbbVie αλλάζει τα πρότυπα φροντίδας στην ρευματολογία

Πώς η AbbVie αλλάζει τη φιλοσοφία στην αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων

Με 7 ενδείξεις πλέον και άλλες πολλές να έρχονται, η AbbVie αποδεικνύει την μακρά αφοσίωση της στη βελτίωση της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με ρευματικές παθήσεις και την αναμφίβολη ηγεσία της στην Ρευματολογία.

Στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας, EULAR 2023, που πραγματοποιήθηκε από 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου στο Μιλάνο, η AbbVie απέδειξε πως η ύφεση για τους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα είναι μία απόφαση. Έτσι έκανε -με τον πλέον εμφατικό τρόπο- ξεκάθαρη, τη διαφοροποίηση της από τις υπάρχουσες διαθέσιμες θεραπείες ακόμα και της ίδιας κλάσης.

Σε μία σειρά από παρουσιάσεις η AbbVie κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δημοσιοποίησε μακροχρόνια δεδομένα τα οποία υποστηρίζουν το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του upadacitinib από τις μελέτες του στη ρευματοειδή αρθριτιδα SELECT-COMPARE, στη ψωριασική αρθρίτιδα SELECT-PsA 1 και στην αξονική σονδυλαρθρίτιδα SELECT-AXIS 2, αποτελέσματα από τη μελέτη Φάσης 2 του upadacitinib ως μονοθεραπεία ή ως συνδυαστική θεραπεία κατά την οποία πέτυχε τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία σε ασθενείς με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο (ΣΕΛ) καθώς και δεδομένα από μελέτη φάσης 1 στην νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα.

Ορισμένα σημαντικά δεδομένα από τις εν λόγω μελέτες περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Μακροχρόνια ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του upadacitinib σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα (αποτελέσματα 5 ετών).

2. Μακροχρόνια αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του upadacitinib σε ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα (αποτελέσματα 3 ετών)

3. Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του upadacitinib σε ασθενείς με ενεργή αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ανεπαρκή ανταπόκριση σε θεραπεία με βιολογικά τροποποιητικά της νόσου αντιρευματικά φάρμακα (αποτελέσματα ενός έτους)

4. Η μελέτη Φάσης 2 του upadacitinib ως μονοθεραπείας ή ως συνδυαστικής θεραπείας πέτυχε τα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία σε ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.

Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν ακόμα περισσότερο το εύρος των στοιχείων που είναι διαθέσιμα για το προφίλ αποτελεσματικότητας και ασφάλειας του upadacitinib σε αρκετές ρευματικές παθήσεις.

Τα μακροχρόνια αυτά δεδομένα περιλαμβάνουν περισσότερα από 20 κλινικά καταληκτικά σημεία και δεδομένα ασφάλειας από περίπου 2.450 ασθενείς, που αντιστοιχούν σε σχεδόν 6.700 έτη ασθενών στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την ψωριασική αρθρίτιδα και την αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.

Επίσης, τα συγκεκριμένα δεδομένα αποτελεσματικότητας και ασφάλειας προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες βοηθώντας τους επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις ως προς την επιλογή θεραπείας μαζί με τους ασθενείς τους και αναδεικνύουν τη δυνατότητα διατήρησης του ελέγχου της νόσου με μακροχρόνια θεραπεία.

Με 7 ενδείξεις πλέον (Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα, Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα (αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και μη ακτινολογικά επιβεβαιωμένη αξονική σπονδυλαρθρίτιδα), Ατοπική Δερματίτιδα, Ελκώδη Κολίτιδα, Νόσος του Crohn) και άλλες πολλές να μελετώνται όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η γυροειδής αλωπεκία κ.λπ. η AbbVie αποδεικνύει την μακρά αφοσίωση της στη βελτίωση της φροντίδας για τα άτομα που ζουν με ρευματικές παθήσεις και την αναμφίβολη ηγεσία της στην Ρευματολογία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button