ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιδιώτες γιατροί γυρίζουν την πλάτη στον Άδωνι Γεωργιάδη – 129 «όχι» για να εργασθούν στο ΕΣΥ – Προχωρά σε επίταξη

Οι ιδιώτες γιατροί αρνούνται να καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία

Οι ιδιώτες γιατροί γυρίζουν την πλάτη στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη καθώς φαίνεται ότι δεν επιθυμούν να εργαστούν με μπλοκάκι στο ΕΣΥ.

Αναλυτικότερα σε επίταξη ιδιωτών γιατρών σκέφτεται να προχωρήσει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά από άρνηση των ιδιωτών γιατρών σε διάφορες περιοχές της χώρας, να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας του στο 15th Pharma & Health Conference  ότι από τις 140 ιδιώτες γιατρούς που προσεκλήθησαν να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία σε περιοχές όπου οι προκηρύξεις για προσλήψεις βγαίνουν άγονοι μόνο οι 11 δέχτηκαν να εργαστούν.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για αδιαφορία του ιατρικού κόσμου, ενώ σε σύσκεψη που αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο υγείας δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη και σε επίταξη γιατρών προκειμένου να καλύψει τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σκέφτεται όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στο συνέδριο να αξιοποιήσει το νόμο του προκατόχου του Θάνου Πλεύρη η οποία υποχρεώνει σε έκτακτες καταστάσεις τους ιδιώτες γιατρούς να δουλέψουν στο ΕΣΥ.

Ιδιώτες γιατροί: Πόσοι αρνήθηκαν

Προσωπικός γιατρός ανά Δήμο

Με διάθεση συνεννόησης, ανέφερε ο υπουργός Υγείας τόνισε πώς οι διοικητές κάλεσαν ήδη τους ιδιώτες ιατρούς να «έρθουν χωρίς πίεση» για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων, αλλά στο σύνολο της χώρας εκ των 140, 105 απάντησαν αρνητικά , 14 ίσως και 11 δεχόμαστε!

Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας  στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κω και περιέγραψε ότι προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις.

Στο νησί υπάρχουν 9 ιδιώτες και η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς να αποφέρει καλό αποτέλεσμα. Για την λύση στο πρόβλημα των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις ο υπουργός σχολίασε ότι « η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη», ενώ πρόσθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε δεν νοιάζει εάν λειτουργεί το νοσοκομείο είναι πρόβλημα του Υπουργείου.

«Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση» και το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, «αλλά προτιμώ χωρίς βία» επισήμανε ο υπουργός εξηγώντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επί ποδός οι ιδιώτες γιατροί για τις απειλές Άδωνι περί αποκλεισμού στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Με ποια άλλα μέτρα προειδοποιεί

Σχετικά Άρθρα

Back to top button