ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Kορoνοϊός: Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα – 95 νέα κρούσματα, 1061συνολικά

Στα 1061 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρη Τσιόδρα ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, μετά τα 95 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 1.061.

Από τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, οι 69 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις ακόμη θανάτους από τον ιό και σύνολο των θυμάτων στη χώρα είναι 32, με μέση ηλικία τα 73 έτη. Από τους θανάτους οι 25 αφορούν άνδρες και οι 7 γυναίκες.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν γίνει πάνω από 14.300 τεστ για κορoνοϊό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, από όσους νοσηλεύονται το μέσο διάστημα παραμονής στο νοσοκομείο είναι οι 10 ημέρες.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στον καθοριστικό του ρόλο και  στις ΗΠΑ, λέγοντας πως στην Νέα Υόρκη έχουν υπερκεραστεί οι δυνατότητες του συστήματος Υγείας. Για την Ελλάδα τόνισε πως παραμένουμε σε ένα καλό σενάριο εξέλιξης της πανδημίας.

Συμβουλές για ψυχική ηρεμία

Στην διάρκεια της ενημέρωσης ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε νέες συμβουλές προς τους πολίτες, που εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας και της καραντίνας μένουν περισσότερες ώρες στο σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν το κάπνισμα και το ποτό και να μην ακούν πολλές ειδήσεις για τον κορονοϊό για να μην αγχώνονται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button