Ειδήσεις Υγείας

Κακή κυκλοφορία αίματος: Τα σημάδια που πρέπει να σας ενεργοποιήσουν!

Η κακή κυκλοφορία του αίματος αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να απειλήσει τον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, τους νεφρούς και τα άκρα. Τα σημάδια που πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες είναι:

Πόνος στο πόδι κατά το περπάτημα

Ένα συχνό σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας του αίματος είναι ο πόνος ή οι κράμπες των μυών των ποδιών ή του ισχίου στο περπάτημα ή αν κάνετε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα.

Μούδιασμα και αδυναμία

Το μούδιασμα ή η αδυναμία στα χέρια ή στα πόδια ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας, μπορεί να σημαίνει ότι το αίμα δεν κυκλοφορεί ομαλά. Εάν αυτά τα συμπτώματα εμφανιστούν ξαφνικά και συνοδεύονται από δυσκολία στην ομιλία, μπορεί να σημαίνει ότι δεν κυκλοφορεί καλά το αίμα στον εγκέφαλο.

Ψυχρότητα και πρήξιμο

Αν αισθάνεστε τα χέρια ή τα κάτω άκρα σας κρύα όλη την ώρα και χωρίς προφανή λόγο, αυτό μπορεί να είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος. Η κακή κυκλοφορία μπορεί να παράγει ψυχρότητα στα χέρια ή στα πόδια. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πρήξιμο στα άκρα σας λόγω κακής κυκλοφορίας, κυρίως δε στα πόδια σας.

Πληγές που δεν επουλώνονται

Ένα άλλο σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος, είναι η παρουσία πληγών στα πόδια που δεν επουλώνονται. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε λοιμώξεις στα πόδια σας που θεραπεύονται πάρα πολύ αργά.

Αλλαγές στο χρώμα δέρματος

Η κακή κυκλοφορία μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο χρώμα του δέρματος στα χέρια και τα πόδια σας. Μπορεί το δέρμα σας να φαίνεται πιο διάφανο ή μπλε εξαιτίας του ότι το αίμα δεν μεταφέρει σωστά το οξυγόνο στα άκρα σας.

Πόνος στο στήθος

Εάν αισθάνεστε πόνο στο στήθος ή στηθάγχη, όπως και άλλα συμπτώματα καρδιακής προσβολής, μπορεί να σημαίνει ότι έχετε κακή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες της καρδιάς σας.

Στυτική δυσλειτουργία

Τα προβλήματα στύσης μπορεί να υποδεικνύουν κακή ροή του αίματος λόγω απόφραξης ή στένωση των αρτηριών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button