Ειδήσεις Υγείας

Κακή κυκλοφορία αίματος: Τα ύποπτα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η κακή κυκλοφορία του αίματος αποτελεί μια άκρως επείγουσα ιατρική κατάσταση. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic το σύμπτωμα αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στην υγεία, από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις και κιρσούς έως μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Οι ένοχες αιτίες είναι η καθιστική ζωή, το υπερβολικό βάρος και ο διαβήτης.

Τα ύποπτα συμπτώματα τα οποία δείχνουν ότι το αίμα, δεν κυκλοφορεί σωστά όπως αναφέρουν οι ειδικοί της mayo clinic είναι:

Μούδιασμα στα άκρα

μουδιασμα

 

 

 

 

 

Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας είναι το μούδιασμα στα χέρια ή στα πόδια ακόμη και όταν ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Μη ξεχνάτε ότι η κακή κυκλοφορία του αίματος συνδέεται με την εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου

Κρύα χέρια και πόδια

κρυα ποδια

 

 

 

 

 

Τα παγωμένα χέρια και πόδια είναι σημάδι κακής κυκλοφορίας του αίματος. Ειδικά στην περίπτωση που το χρώμα του δέρματος γίνεται μπλε ή διαφανές!

Πληγές που δεν κλείνουν

τραυμα

 

 

 

 

 

Οι πληγές που δεν κλείνουν αποτελούν κακό σημάδι και ίσως να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος.

Πόνος στο στήθος

πονος στηθος

 

 

 

 

 

Ο πόνος στο στήθος δεν σημαίνει πάντα μόνο πρόβλημα καρδιάς. Πιθανό είναι να οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες της καρδιάς.

Φλεβίτιδα

κιρσοι

 

 

 

 

 

Όταν το αίμα συσσωρεύεται στα κάτω άκρα τότε αυξάνεται η πίεση στα μικρά αιμοφόρα αγγεία με συνέπεια να διογκώνονται οι φλέβες και οι πάσχοντες να υποφέρουν από έντονο πόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάταγμα στο δάχτυλο του ποδιού: Δείτε πώς θα το αντιμετωπίσετε

Ταχυκαρδία: Δείτε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες σε εικόνες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button