ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Καμπανάκι Χαρδαλιά για Ίο και Μύκονο – Ποια άλλα νησιά βρίσκονται στο «κόκκινο»

Οκτώ νησιά βρίσκονται ένα βήμα πριν από νέα μέτρα. Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές για τα περισσότερα δημοφιλή νησιά όπου καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ.Χαρδαλιά 8 είναι τα νησιά που προκαλούν ανησυχία ενώ η Ιος και η Μύκονος βρίσκονται λίγο πριν το lockdown.

Η Ίος και η Μύκονος

Ο κ.Χαρδαλιάς έκανε στη Μύκονο και την Ίο, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, ένα βήμα δηλαδή πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στην Μύκονο. “Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Επιπλέον, οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς” ανέφερε ο κ.Χαρδαλιάς.

Ανησυχία προκαλεί επίσης και η επιδημιολογική εικόνα της Ζακύνθου, της Σαντορίνης, της Πάρου, της Λευκάδας, της Τήνου και της Ρόδου, περιοχές στις οποίες το τελευταίο 20ήμερο παρατηρείται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται και κατά το τελευταίο 10ήμερο. Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων και σε αυτά τα νησιά, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button