Ειδήσεις Υγείας

kickboxing: Γιατί κάνει καλό στην υγεία; Έρευνα

Μπορεί ορισμένοι να υποστηρίζουν ότι το άθλημα αυτό απευθύνεται σε λίγους αλλά ο καθένας μπορεί να το ξεκινήσει για να ψυχαγωγηθεί, να μάθει αυτοάμυνα, να χάσει βάρος αλλά και να χαλαρώσει. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότερες έρευνες αναφέρουν ότι το kickboxing, ωφελεί την υγεία καθώς γυμνάζει ουσιαστικά ολόκληρο το σώμα.

Μάθετε που κάνει καλό στην υγεία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσε το American College of Sports Medicine

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Όπως και άλλες μορφές άσκησης, το kickboxing «καίει» θερμίδες, τονώνει και χτίζει τους μυς και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνες, με το kickboxing μπορούμε να κάψουμε 350 με 450 θερμίδες σε μια ώρα, ή ακόμη περισσότερες αν συνδυάσουμε κινήσεις του πάνω και κάτω μέρους του σώματος.

Ανακουφίζει το στρες

Στη διάρκεια του kickboxing απελευθερώνεται η ενδορφίνη, μια ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά στη μείωση της κατάθλιψης.

”Χτίζει” το σώμα

Tο kickboxing θα σας βοηθήσει να «χτίσετε» τους μυς του κορμού σας, ιδιαίτερα της κοιλιάς και της πλάτης.

Λειτουργεί ως μηχανισμός αυτοάμυνας

Όπως και άλλες πολεμικές τέχνες, ακόμη και το kickboxing στο γυμναστήριο, μπορεί να βοηθήσει στην αυτοάμυνα.

Δυναμώνει την καρδιά

Η ίδια έρευνα του American College of Sports Medicine Cardio επισημαίνει ότι το kickboxing, ωφελεί και την καρδιά λόγω των κινήσεων που περιλαμβάνει.

Βελτιώνει την ισορροπία

Το άθλημα αυτό μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία αλλά και στην πρόληψη καταγμάτων των οστών. Τέλος, μια άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το kickboxing είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της ισορροπίας και της βάδισης σε ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button