ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας: 32% η θετικότητα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Σοκ προκαλεί το ποσοστό θετικότητας των πολιτών της Θεσσαλονίκης στον κορονοϊό

Σε ανησυχητικά ύψη έχει φτάσει ο δείκτης θετικότητας των τεστ για κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση στη βόρεια Ελλάδα, με τον δείκτη θετικών τεστ να ανέρχεται σε 32%. Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ολόκληρη τη χώρα είναι κάτω από 14%, ποσοστό που επίσης θεωρείται πολύ υψηλό.

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η δήλωση του υπουργού Υγείας σχετικά με τη Θεσσαλονίκη ότι “Ήρθε η μεγάλη στιγμή, της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δεν προσέξαμε…”

Ο υπουργός είπε ότι στον νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν 234 κλίνες ΜΕΘ CoViD και μη. Παραδέχτηκε, πάντως, πως οι δυνατότητες του συστήματος δεν είναι ανεξάντλητες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση παρέλαβε 557 κλίνες ΜΕΘ από τον ΣΥΡΙΖΑ, και κατάφερε εν μέσω κορονοϊού να φτάσει τις 1.082. Επίσης οι επαγγελματίες υγείας από 88.690 τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασαν μέσα σε ένα χρόνο σε πάνω από 100.000.

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στο σύστημα ακόμη 50 μονάδες εντατικής θεραπείας. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Υγείας να μείνουν όρθιοι και αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολιτευεται με ψέμματα και fakenews και ότι με την στάση τους δεν χτυπούν την κυβέρνηση αλλά τους ίδιους τους πολκίτες. θα κάνουμε μαζί με τον πρωθυπουργό ότι είναι δυνατό για ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση σημείωσε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button