ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας: Έρχεται “επιστράτευση” γιατρών – Τελεσίγραφο 48 ωρών να βρεθούν 200 ιδιώτες γιατροί

Τελεσίγραφο Κικίλια στους γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Επιστράτευση ιδιωτών γιατρών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας αφού κήρυξε το σύστημα υγείας σε απόλυτο συναγερμό, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός ιατρών που απαιτούνται για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία. Γι αυτό και ανακοίνωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συμβάλει με 550 επιπλέον κλινες. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: “Κορονοϊός: Με 550 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ενισχύεται το ΕΣΥ”

Μάλιστα ο κ.Κικίλιας επανέλαβε την έκκλησή του να βρεθούν γιατροί για να στηρίξουν το ΕΣΥ, διαφορετικά όπως είπε θα ενεργοποιήσει το σύστημα της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών.

Αναζητούνται 200 γιατροί

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Κικίλιας, απαιτούνται αυτή τη στιγμή 200 ιατροί οι οποίοι εάν δεν βρεθούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα γίνει επιστράτευση. “Εάν δεν βρεθούν 200 γιατροί τις επόμενες 48 ώρες θα εισηγηθώ την επίταξη των υπηρεσιών” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας τονίζοντας μάλιστα: “Είναι η τιμή στον όρκο του Ιπποκράτη. Περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες, να κάνετε την προσφορά σας, πράξη αλληλεγγύης”.

Να σημειωθεί ότι μέ βάση τη νομοθετική ρύθμιση που έχει προωθηθεί, οι ιδιώτες γιατροί που θα απασχοληθούν στο ΕΣΥ θα αμείβονται με το ποσό των 2000 ευρώ αφορολόγητο ενώ θα πληρώνονται και για τις εφημερίες που μπορεί να φθάσουν και τα 1300 ευρώ μηνιαίως.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button