ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας: Πόσοι έχουν εμβολιασθεί μέχρι σήμερα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα στην Ευρώπη

Πόσοι πολίτες έχουν κάνει μέχρι σήμερα το εμβόλιο

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην χώρα μας σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αφού καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο BBC όπου η χώρα μας εμφανίστηκε να είναι σχεδόν τελευταία στους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε στη σημερινή ενημέρωση ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες στο εμβόλιο για τον κορονοϊό μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Πόσοι εμβολιάσθηκαν

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, από την αρχή της Επιχείρησης «Ελευθερία» και μέχρι σήμερα το μεσημέρι, έχουν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί.

«Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 4.615.000 εμβολιασμούς, αλλά και το 1,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ενώ την Παρασκευή θα περάσουμε τα 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση» σημείωσε ο κ.Κικίλιας.

Με βάση τον σχεδιασμό, εδώ και δύο εβδομάδες ξεπερνούμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, ενώ η δυναμική αυτή θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί το μήνα Ιούνιο.

Η χώρα μας κατά τον κ.Κικίλια, με βάση τον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. (πάνω από εμάς μόνο η Μάλτα, η Κύπρος και το Λουξεμβούργο)

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button