ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας: Προς Φθινόπωρο οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και τις εξελίξεις με την AstraZeneca μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος είπε πως δεν θεωρεί τον εαυτό του ειδικό να απαντήσει για τις αποφάσεις σχετικά με το σκεύασμα.

«Πρόκειται για κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες και μια Επιτροπή που δεν διόρισα εγώ, αλλά ο κ. Ξανθός, που είχε το πολιτικό θράσος να βγει και να κατηγορήσει», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Τι είπε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

«Η Επιτροπή θα εισηγηθεί δημοσίως», τόνισε στον ΑΝΤ1 για το ζήτημα της υποχρεωτικότητας και είπε πως «έγινε πολλή συζήτηση για το σε ποια επαγγέλματα είναι απαραίτητο, όπως γηροκομεία και άλλες δομές που διακυβεύεται η δημόσια υγεία».

Σχετικά με το θέμα των προνομίων, απέρριψε τον όρο και είπε ότι προτιμά τη λέξη «ευεργετήματα». «Οι άνθρωποι εμβολιάζονται και επιστρέφουν στην προηγούμενη πραγματικότητα. Καταλαβαίνουμε αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά καθήκον μας είναι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», ανέφερε χαρακτηρίζοντας «λογικό και θεμιτό να υπάρχουν ευεργετήματα».

smart

Self test

Σχετικά, τέλος, με τη διάθεση των self tests είπε ότι, «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεχίσει, κάποιοι Σύλλογοι έχουν τις αντιρρήσεις τους».

Χαρακτήρισε «παροδικά τα προβλήματα» με τη διάθεση των self test και είπε πως «η κυβέρνηση βρήκε τη λύση στο πρόβλημα», αναφερόμενος στις συμφωνίες που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας ότι έγιναν με κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button