ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κικίλιας: Πρόστιμα έως 200.000 σε Μονάδες Υγείας που δέχονται ανεμβολίαστους – Μέχρι 16 Αυγούστου η 1η δόση για τους υγειονομικούς

Αποχώρηση άνευ αποδοχών για τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται

Βαριά πρόστιμα περιμένουν τις Μονάδες Υγείας φιλοξενίας ευπαθών ομάδων που δεν θα τηρούν τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Σε ότι αφορά στους υγειονομικούς θα πρέπει όλοι μέχρι τις 16 Αυγούστου να κάνουν την 1η δόση του εμβολίου. Όσοι αρνηθούν ή δεν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους προβλέπεται ότι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και μάλιστα άνευ αποδοχών.

Οι υγειονομικοί

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, οι εργαζόμενοι τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές μονάδες υγείας θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιασθούν διαφορετικά θα πρέπει να αποχωρούν από την εργασία τους άνευ αποδοχών.

Οι τρεις υπουργοί στην παρουσίαση των μέτρων

Ειδικότερα η πρώτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνει έως τις 16 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη δόση κανονικά όπως προβλέπεται για κάθε εμβόλιο. Τι μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού αφορά τόσο τους υγειονομικούς όσο και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό. Επιβάλλεται σε όλες τις μονάδες υγείας αλλά και φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ.

Βαριά πρόστιμα

Όμως σοβαρές επιπτώσεις θα υπάρχουν πλέον και για τις Μονάδες Υγείας και ειδικά για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ, αφού προβλέπονται πολύ υψηλά πρόστιμα. Όπως εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά.

Οι μονάδες υγείας που θα δέχονται ανεμβολίαστους θα πληρώνουν πρόστιμα 50.000 ευρώ που στη δεύτερη υποτροπή θα φθάνει τα 200.000 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button