Ειδήσεις ΥγείαςΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κοιλιακό λίπος: Όλα τα μυστικά για να το εξαφανίσετε

Όλα τα μυστικά για να το εξαφανίσετε!

Το κοιλιακό λίπος μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μεταβολικών δυσλειτουργιών, υπέρτασης και καρδιακής νόσου.

Την ίδια στιγμή νέα έρευνα που έγινε έδειξε ότι ένα ορισμένο γονίδιο προκαλεί σε ορισμένους ανθρώπους περίσσεια σπλαχνικού λίπους.

Το εν λόγω γονίδιο ονομάζεται KLF14, το οποίο αποδείχθηκε ότι τροποποιεί τον τρόπο αποθήκευσης του λίπους στο ανθρώπινο σώμα – πράγμα που σημαίνει ότι το λίπος κατανέμεται γύρω από την κοιλιά και όχι στους γοφούς, ειδικά στους άνδρες.

Δεν έχουν όλα τα είδη λίπους την ίδια επίπτωση στον οργανισμό

Σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το λίπος που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά και γύρω από τα εσωτερικά όργανα είναι πιο επικίνδυνο από οποιοδήποτε άλλο λίπος στον οργανισμό.

Μία από τις προηγούμενες εξηγήσεις ήταν ότι αυτός ο τύπος λίπους ενοχοποιείται για υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα

Η υιοθέτηση επίσης μερικών απλών συνηθειών, όπως αυτές που προτείνουμε παρακάτω, όχι μόνο θα βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου και την υποστήριξη της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας, αλλά θα βοηθήσουν συνολικά την καλή υγεία του οργανισμού.

Μην καταναλώνετε λιπαρές τροφές: Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση βοηθούν το ήπαρ να εκτελεί χωρίς προβλήματα τις ζωτικές του λειτουργίες

Προσπαθήστε να έχετε το σωστό βάρος: Υιοθετήστε, με τη βοήθεια του ειδικού, μια υγιεινή διατροφή ώστε να χάσετε τα περιττά κιλά.

Αποφύγετε το αλκοόλ: Η συστηματική και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ καταστρέφει τον οργανισμό μας αφού το αλκοόλ είναι τοξικό για το ήπαρ. Αντίθετα η συνετή κατανάλωση αλκοόλ, πχ 1 ποτήρι ημερησίως έχει φανεί ότι μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον οργανισμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button