ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: 3533 νέα κρούσματα μόνο στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 10 ημέρες – Οι φόβοι για τις επόμενες 2 εβδομάδες

Συνεχίζεται η ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης για τη Βόρεια Ελλάδα

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η επιδημία στη Βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει συνεχή αύξηση κρουσμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες 10 ημέρες κατεγράφησαν μόνο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπολογίσει κανείς τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ελλάδος, 3533 νέα κρούσματα.

Γεγονός που κάνει τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας να ανησυχούν για τα πραγματικά ενεργά κρούσματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Παρότι η πανδημία στη χώρα μοιάζει να είναι σε μία σχετική ύφεση, η ανησυχία εστιάζεται στις επόμενες δύο εβδομάδες και πώς θα κινηθούν οι πολίτες στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου και την 28η Οκτωβρίου.
Ο πιθανός συνωστισμός σε εορτασμούς και παρελάσεις εκτιμάται ότι μπορεί να πολλαπλασιάσει το επιδημιολογικό φορτίο στην Βόρεια Ελλάδα και να εκτοξεύσει τα περιστατικά που απαιτούν νοσηλεία.

Οι νεαρές ηλικίες

Πάντως οι επιστήμονες συνεχίζουν να εστιάζουν στις νεαρές ηλικίες και στην αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται. Γι αυτό άλλωστε και οι προσπάθειες να πειστούν τα παιδιά και οι νέοι να εμβολιαστούν είναι συνεχείς.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι πλέον οι καθημερινές καταγραφές δείχνουν ότι πάνω από τα μισά κρούσματα που εντοπίζει ο ΕΟΔΥ είναι παιδιά και νέοι.
Ενδεικτικά, μόνο τη χθεσινή μέρα εντοπίσθηκαν 771 νέα κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Ταυτόχρονα μέσα στο ίδιο 24ωρο βρέθηκαν 979 νέα κρούσματα σε νέα άτομα από 18 έως 39 ετών.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει αποφασίσει και το επόμενο διάστημα να συνεχίσει τις προσπάθειες για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των πολιτών, καθώς τα ποσοστά μοιάζουν καθηλωμένα το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 6.265.696 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί, ενώ έχουν γίνει και 145.038 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button