ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: 399 νέα κρούσματα στην Αττική μόνο από τη Δευτέρα- Σε συναγερμό οι αρχές

Σε συναγερμό είναι οι αρχές καθώς αυξάνονται μέρα με την ημέρα τα νέα κρούσματα ειδικά στην Αττική γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία

Επί ποδός είναι οι υγειονομικές αρχές αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η Αττική βρίσκεται ξεκάθαρα στο επίκεντρο του κορονοϊού εδώ και μέρες.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνο από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου έχουν εντοπισθεί 399 νέα κρούσματα. Βέβαια εάν υπολογίσει κανείς τι έχουν διευκρινίσει κατά καιρούς οι ειδικοί, αντιλαμβάνεται ότι τα περιστατικά είναι πολύ πιο πυκνά.

Άλλωστε πολλοί ειδικοί επιμένουν ότι σε κάθε κρούσμα αντιστοιχούν άλλα 10 ασυμπτωματικά.

Αναλυτικά οι αριθμοί:

76 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής -Παρασκευή 21 Αυγούστου

90 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής -Πέμπτη 20 Αυγούστου

89 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής- Τετάρτη 19 Αυγούστου

98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής- Τρίτη 18 Αυγούστου

46 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής – Δευτέρα 17 Αυγούστου

Οι περιοχές

Οι ειδικοί και πιο συντονισμένα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρακολουθούν στενά όλες τις περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Δείτε ΕΔΩ «Κορονοϊός: Αναλυτικά όλες οι περιοχές με τα νέα κρούσματα στη χώρα στις 21 Αυγούστου»

Μέχρι στιγμής δεν ανακοινώνουν συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, κυρίως για να μην υπάρχει στιγματισμός που θα δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα. Ωστόσο υπάρχει η πλήρης καταγραφή η οποία δείχνει ουσιαστικά ότι κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν ουσιαστικά παντού σχεδόν σε όλη την Αττική. Γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για προσοχή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button