ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: 5.112 τα ενεργά κρούσματα σήμερα σε όλη τη χώρα – Σε ποιες περιοχές βρίσκονται

Χιλιάδες κρούσματα παραμένουν σήμερα ενεργά σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αρχική > Άρθρα > Κορονοϊός: 5.112 τα ενεργά κρούσματα σήμερα σε όλη τη χώρα – Σε ποιες περιοχές βρίσκονται

Τα 25.370 έφθασαν συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας από τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε και εντοπίσθηκε το πρώτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.
Το ανησυχητικό όμως είναι ότι χιλιάδες είναι σήμερα τα ενεργά κρούσματα από τα οποία μπορούν να προκύψουν νέες εστίες μετάδοσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τα ενεργά́ κρούσματα σήμερα στη χώρα μας αγγίζουν τα 5.112.

Ο αριθμός αυτός ανησυχεί δεόντως τις υγειονομικές αρχές, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα χιλιάδες κρούσματα με ασυμπτωματικούς φορείς.

Οι περιοχές

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σχεδόν τα μισά ενεργά κρούσματα βρίσκονται σε πόλεις της Περιφέρειας και όχι στην Αττική, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα ενεργά κρούσματα που εντοπίσθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 30 έτη. Και ο μέσος όρος των ηλικιών των κρουσμάτων της Αττικής ήταν τα 33 έτη. 

Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το δεύτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών είναι ότι υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής, οι οποίες αφορούν αρκετά περισσότερο από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Θεσσαλονίκη έχει 652 ενεργά κρούσματα ενώ βρίσκεται στο επίπεδο 2 -Επιτήρησης (κίτρινο).

Γι αυτό άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, οι ειδικοί και οι αρχές αναμένεται σήμερα στη σύσκεψη στις 17:00 το απόγευμα να αποφασίσουν να αυξηθεί στο επίπεδο 3 της επικινδυνότητας η συμπρωτεύουσα. Κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθούν και τα περιοριστικά μέτρα.

Τα Ιωάννινα από την άλλη δεν προκαλούν τυχαία ανησυχία στις υγειονομικές αρχές. Το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Κορονοϊός: Ηχηρό «καμπανάκι» Χαρδαλιά για Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη»

Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα Ιωάννινα τα ενεργά κρούσματα αγγίζουν τα 263, ενώ στην Καστοριά υπάρχουν 124 ενεργά κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button