ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Κορονοϊός: Άδειες τέλος για όλους τους εργαζόμενους σε Νοσοκομεία, ΥΠΕ, υπουργείο Υγείας, ΤΟΜΥ και όλες τις υπηρεσίες

Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλες οι άδειες των εργαζομένων στο σύστημα υγείας

Ανατροπή στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων φέρνει ο κορονοϊός αφού εκτός από τα νέα αυστηρά μέτρα του lockdown, μπαίνει φρένο και στις άδειές τους.

Μετά την εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα, το υπουργείο Υγείας με κατ΄ επείγον έγγραφό του αποφάσισε να παγώσει τις άδειες των υγειονομικών. Άλλωστε οι ειδικοί αναμένουν κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες πριν φανεί η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Κορονοϊός: Δραματική αύξηση πριν την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων αναμένουν οι ειδικοί – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση»

Οι υπηρεσίες

Ειδικότερα όπως προβλέπει απόφαση του υπουργού Υγείας, αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού της «Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των κεντρικών υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία- Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας), από λήψεως του παρόντος και μέχρι νεωτέρας».

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας
Η απόφαση του υπουργείου Υγείας

Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και στο πρώτο κύμα, δεδομένων των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, ενώ οι καλοκαιρινές άδειες δόθηκαν τμηματικά και με φειδώ στους εργαζόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button